Deze foto toont exact hoe creatief mama's moeten zijn als ze een minuut voor zichzelf willen

Mama zijn, da's meer dan een full-time job en dus heb je, hoe graag je je schatje ook ziet, wel eens nood aan een break. Maar zoals echte mama's weten, 't is niet omdat je er zin in hebt, dat het kan. Want kleine kindjes, die willen maar één iemand: mama. En hoe krijg je 't over je hart om eten te maken als dat pruilmondje je smeekt (of schreeuwt) om exact ter plekke te blijven? Wel: deze mama heeft de oplossing. 

Een kleuter die als velcro aan je kleeft, je moet al een gat in de Matrix vinden om die vier seconden alleen te kunnen laten zonder dat er een schreeuwconcert losbarst. En da's natuurlijk geweldig schattig, maar zelfs de meest toegewijde mama moet ooit naar de wc. Een mama uit Chili toonde op mama-website Maternidarks hoe ze dat heeft opgelost.

Wat heb je nodig? Een broek, schoenen en heel veel vulling, bij voorkeur kleren, teddyberen ... eigenlijk maakt het zelfs niet uit, als het maar blijft zitten. Rangschik die in moedervorm op de zetel en zet je peuter er naast op de vloer. Als jouw kleintje wat lijkt op die van deze mama, merkt ie nauwelijks dat moederlief al even in de keuken iets levensnoodzakelijks staat te doen. Eten maken, de was insteken, een glas wijn drinken ... wij zijn alvast dikke fan.

Lees meer