Toont Drake met zijn nieuwe More Life zijn liefdesverdriet voor Jennifer Lopez?

Drake heeft een nieuw project More Life uitgebracht. Dat zijn 22 tracks met muzikale gastenrollen als Kanye West, Migos' Quavo, Travis Scott, Young Thug en 2 Chainz. Maar één verwachte collega ontbreekt: Jennifer Lopez. Drake en J-Lo waren vorig jaar aan het daten, maar blijkbaar had zij niets serieus in gedachte. Zo gefriendzoned worden, dat moet pijn doen voor een superster als Drake. More Life barst dan ook van de verwijzingen naar Jennifer Lopez.

Nieuw werk van Drake: More Life. Hij noemt het zelf geen album maar eerder een “project” of "playlist”. We krijgen maar liefst 22 liedjes op ons afgevuurd met gastrollen van onder andere Kanye West (Glow), Migos' Quavo en Travis Scott (Portland), Young Thug en 2 Chainz (Sacrifices, met 2 Chainz ook Ice Melts).

Vorig jaar beloofde Drake dat More Life in februari zou uitkomen en Kanye West teaset op social media al maanden met het lied Glow.

Toch heeft de rapper zijn nieuwe project gisteren pas met de wereld gedeeld op zijn eigen Beats 1 OVO Sound radio show. Hij beschouwt More Life zelf als een “gap between my major releases, to keep people excited”.

Met het onderschrift “A Playlist by October Firm” draagt Drake zijn nieuwe project op aan zijn manager Oliver El-Khatib. Je kan More Life streamen via Spotify, Tidal en iTunes.

Dronken sms’jes

Er werd eind 2016 gefluisterd dat Drake samen zou zijn met Jennifer Lopez. Ze gingen samen naar een bal en daar was het nieuwe More Life-lied Get it Together te horen met vocals van J-Lo. Toch heeft de zangeres aan geen enkele track van More Life meegewerkt. Op de finale versie van Get it Together is de Engelse Jorja Smith te horen. Een haar in de boter?

Drake is J-Lo alleszins nog lang niet vergeten. Zo rapt hij in de opener Free Smoke over dronken sms’jes die hij naar haar gestuurd heeft: "I drunk text J. Lo / Old numbers so I bounce back / Boy Wonder gotta bounce back”. Blijkbaar was J-Lo niet onder de indruk van zijn avances, ze stuurde niet terug.

Maar dat is nog niet alles: in het nummer Teenage Fever heeft Drake samples verwerkt van de J-Lo-hit If you had my love. Het zit duidelijk diep bij Drake.

Fans doen hun zegje op social media:

Lees meer