Slim gezien: dit gebouw in de vorm van een boog moet het langste ter wereld worden

Architecten hebben één ding gemeen: ze willen zichzelf telkens opnieuw uitvinden. Dat is ook het geval bij een groepje architecten uit New York, die het record van de "langste" gebouw ter wereld willen verbreken. Daarvoor hebben ze een speciale vorm in gedachten, namelijk die van een reusachtige boog, met zicht op Central Park. En de plannen zien er echt wel veelbelovend uit.

"Wat als onze gebouwen langer dan hoog zouden zijn?" Dat is de vraag die het architectenbureau Oiio zich stelde, waarna ze met een opvallend ontwerp naar buiten kwamen. Ze zijn van plan om het langste gebouw ter wereld te bouwen in de vorm van een reusachtige boog.

Het gebouw zal de naam 'The Big Bend' krijgen en moet 1.230 meter lang worden, gemeten van het ene uiteinde naar het andere. De hoogte zal zo'n 600 meter bedragen.

Uitzicht op Central Park

"Je hoort vaak praten over de hoogste gebouwen ter wereld, en wij staan altijd versteld over de prijs per vierkante meter. Het is alsof de hoogte van de gebouwen het recht geeft om duurder et zijn", aldus het architectenbureau.

'The Big Bend' zal dan ook minder plaats inpakken op de grond, waardoor de prijs gedrukt kan worden. Al zal je wel wat betalen voor het magnifieke uitzicht op Central Park. Wij zijn benieuwd of het project ook effectief uitgevoerd zal worden binnen enkele maanden ...

Want iedereen moet toegeven: het idee is echt wel cool

En het uitzicht op Central Park zal geweldig zijn

Goed bezig, daar!

Lees meer