Homoscène deert niet: Beauty and the Beast opent beestig goed

In België is het nog wachten tot komende woensdag, maar in de Verenigde Staten en een aantal andere landen heeft Beauty and the Beast er zijn eerste weekend op zitten. En alle verwachtingen zijn ingevuld, toch op financieel vlak. Ondanks soms wat matige kritieken bracht de film 158 miljoen euro op in de Verenigde Staten en daarmee lijkt de Disney-film op weg naar de magische grens van 1 miljard dollar.

De hype rond Beauty and the Beast was enorm want iedereen wou Emma Watson aan het werk zien als Belle in de Disney-remake. Toch waren niet alle commentaren positief. De film kreeg in financieel interessante landen zoals Rusland en Maleisië ook veel kritiek voor een 'homoscène'.

Toch had dat allemaal geen effect in de Verenigde Staten want met een opbrengst van 158 miljoen zorgt Beauty and the Beast voor het beste openingsweekend ooit in maart. Slechts zes films openden ooit beter in Noord-Amerika. Wereldwijd staat de opbrengst al op 325 miljoen euro.

Daarmee lijkt de live action film op weg naar de magische grens van 1 miljard dollar, een grens die in totaal nog maar door 28 films werd bereikt. Avatar staat nog steeds op nummer één met een opbrengst van 2,78 miljard dollar.

Lees meer