Colruyt dumpt Extra!-kaart voor een betere waarmee je straks ook kan betalen

Iedereen sukkelt met hetzelfde probleem: te veel klantenkaarten in onze portemonnee. Colruyt gaat daar nu iets aan doen door vanaf 4 april hun Extra!-kaart te vervangen door een nieuw exemplaar dat direct ook geldig zal zijn in winkels van OKay, Bio-Planet, Dreambaby en Spar.  In het najaar zal ook Dats24 daarbij komen én zal de klantenkaart ook dienen als betaalmiddel.

Colruyt link je altijd onmiddellijk aan het standaardzinnetje "Kaartjes of bonnetjes?" aan de kassa. Vroeger kon je kortingsbonnen uitscheuren uit de folder van de keten en in 2007 werd de Extra!-kaart ingevoerd.

De kaart die nu geïntroduceerd wordt, zal nog praktischer worden dan de rood-wittekaart, want hij zal in alle winkels van de Colruyt Group geldig zijn. Dat is goed nieuws voor DreamLand en Spar, want die winkels hadden nog geen eigen klantenkaart. Op 4 en 5 april zullen de postbodes 3,7 miljoen kaarten verspreiden én wordt een nieuwe, bijhorende app geïntroduceerd.

Overal dezelfde korting?

Wat niet verandert, is dat de kortingen voor de ene winkel niet geldig zullen zijn in de andere winkel. Elke winkel zal nog steeds zijn eigen kortingen hebben. Dat geldt trouwens ook voor de folders. Als je momenteel enkel de folder van Bio-Planet krijgt, zal je niet plots de folders van alle winkels uit de Group ontvangen. Pas als je zelf aangeeft dat je verschillende folders wil krijgen, zullen die ook in je bus vallen.

Het is dus niet zo dat Colruyt alle klanteninformatie zal gebruiken voor commerciële doeleinden. Je kan nog steeds op elk moment zelf je gegevens aanpassen of verwijderen, maar het is wel zo dat Colruyt zijn aanbod nog beter kan afstemmen op de interesses en noden van de klant, aldus Colruyt.

App en webshop

Ben je geen fan van het bijhouden van klantenkaarten in je portefeuille? Dan heeft Colruyt Group nu ook een Xtra-app ontwikkeld. Die geeft je dezelfde voordelen als de tastbare kaart. De reeds bestaande ‘MyColruyt’-app, waar de klant recepten kan filteren op allergenen en dergelijke wordt ook dit najaar in de Xtra-app geïntegreerd.

Als je liever online je boodschappen doet, dan heeft Colruyt nog goed nieuws voor jou. Vanaf april zal je met een login en een wachtwoord kunnen inloggen op de verschillende webshops van de groep. Het is duidelijk dat Colruyt het ons zo makkelijk mogelijk wil maken, hoera!

Betaalkaart

Met hun nieuwe Xtra-kaart wil Colruyt nog één grote stap verder gaan. In het najaar zal je ook met dezelfde kaart kunnen betalen. Dat zal gaan via een domiciliëring bij de bank. Het afrekenen zou op die manier vlotter verlopen, denkt Colruyt. Er wordt ook nagedacht over een digitaal garantiebewijs of kasticket, maar daar zijn nog geen concrete plannen voor.