Samsung bevestigt: 'Bixby' wordt de assistent van Samsung Galaxy S8

Waar we al een tijdje van uit gingen, is nu ook door Samsung zelf bevestigd: de Samsung Galaxy S8 zal zijn eigen virtual assistant hebben. Apple heeft Siri, Google heeft Assistant en Now, Amazon heeft Alexa, en Samsung voegt zich nu toe aan dat lijstje met 'Bixby'.

Bixby zal zich gaan onderscheiden van die andere assistants door zijn sterke integratie in andere apps, zijn sterker contextueel bewustzijn en een hogere cognitieve tolerantie, klinkt het bij Samsung. Een hogere wat? We leggen de drie pijlers van Bixby even voor jullie uit.

1. Integratie in andere apps

Apps die met Bixby kunnen werken, zullen nagenoeg alle taken die je met die app kan uitvoeren ook via Bixby kunnen. Dat staat, zo zegt Samsung, in schril contrast met andere assistants die vaak enkel basic taken kunnen uitvoeren in andere apps, wat heel verwarrend kan zijn voor de gebruiker.

2. Sterker contextueel bewustzijn

Als je in zo'n Bixby-enabled app bezig bent, zal je Bixby op eender wel moment kunnen oproepen. De assistant zal dan de volledige context van de app begrijpen en je zal gewoon kunnen verdergaan waarmee je bezig was, maar dan via Bixby. Ook hiermee onderscheiden ze zich van andere assistants.

3. Cognitieve tolerantie

Omdat er al zoveel mogelijk is met de verschillende assistants, zijn er ook enorm veel spraakopdrachten die je aan de assistants kan geven. Het is dan ook moeilijk om die allemaal te onthouden. Bixby zal 'slim' genoeg zijn om ook opdrachten die niet exact juist zijn te begrijpen. Indien nodig zal het wel extra vragen stellen. "Dat maakt de interface een stuk natuurlijker en gemakkelijker in gebruik" zegt InJong Rhee, Executive Vice President van Samsung.

Er zal dus heel veel afhangen van of apps al dan niet door Bixby ondersteund worden of Bixby-enabled zijn, zoals ze bij Samsung zeggen. Samsung zal hiervoor een development kit releasen, zodat ook third-party apps zich kunnen integreren.

Lees meer