LG gaat de coolste tv van ’t moment vanaf mei ook bij ons verkopen. Maar hou je vast, want …

Er is nu bekend van wanneer je de revolutionaire 'Wallpaper tv' van LG bij ons kan kopen: vanaf mei. Het is een heel bijzondere televisie. Maar, je zal er wel een paar spaarvarkens moeten voor stukslaan. Hij gaat immers 7.999 euro kosten.

Om het heel pragmatisch te houden: momenteel is er niks beter dan OLED voor televisies. LG heeft een voorsprong op dat vlak, het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft heel zwaar geïnvesteerd in de techniek. En het is de facto de enige die momenteel OLED-schermen voor tv's kan produceren aan de lopende band. Of: zelfs wanneer je een tv van een ander merk dan LG koopt met OLED, dan komt die eigenlijk voor het grootste stuk uit een fabriek van LG.

2,57 millimeter

LG lijkt die voorsprong niet snel te zullen afgeven: de nieuwe lijn tv’s die het begin januari in Las Vegas presenteerde deed monden openvallen. Daarbij eentje die amper 2,57 millimeter dik is, de OLED TV W7, waarbij de W staat voor Wallpaper omdat je hem als een poster tegen de muur hangt, met magneten.

Met een platte kabel wordt het display vastgekoppeld aan een basisstation onder de televisie, dat ook dient als geluidssysteem. Daar kan ook Dolby Atmos-geluid uit komen.

De W7 van LG ondersteunt ook twee nieuwe standaarden voor beelden in High Dynamic Range (HDR), waarbij een nog hoger contrast wordt getoond.

Die allerdunste televisie ooit ligt vanaf mei ook bij ons in de winkels. De 65-inch versie gaat 7.999 euro kosten.