Het is het ideale moment om een Gyarados te vangen in Pokémon Go en misschien is die wel 'shiny'

Het is weer tijd voor een speciale week op Pokémon Go. Wie nog bezig is met het spelletje, zal tot volgende week woensdag overal extra veel waterpokémon tegenkomen. Het is dus de moeite om nog eens een extra wandeling te doen.

Gyarados is een van de meest opmerkelijke Pokémon bij de spelletjes op de Game boy. Her is namelijk een van de sterkste Pokémon, maar hij evolueert uit een Magikarp, een Pokémon die niet eens kan aanvallen. De makers van Pokémon Go hadden dan ook iets speciaals voorzien in de applicatie, want je hebt 400 candy nodig om je Magikarp te laten evolueren, veel meer dan bij andere Pokémon.

Voor wie nog altijd geen Gyarados heeft, is er nu goed nieuws, want Magikarp is een van de Pokémon die de komende week veel vaker zal tegenkomen. Een ideaal moment dus om je candy te verzamelen. Ook onder andere Squirtle, Totodile, Psyduck, Poliwag, en hun evoluties zal je tot woensdag om 21 uur overal rondom jou zien.

Shiny Magikarp

Er zou zelfs nog iets speciaals voorzien zijn tijdens het 'waterfestival'. Op sociale media duiken namelijk steeds meer foto's op van zogenaamde shiny Magikarps. Shiny Pokémon zijn er heel zeldzame variant van bestaande Pokémon en er duiken af en toe geruchten op dat ze nu ook in Pokémon Go zitten. Niantic, de makers van de applicatie, hebben nog niet gereageerd op de foto's.

Voorlopig zou enkel Magikarp bestaan als shiny, maar later komen er mogelijk ook andere Pokémon. Gebruikers merken op dat de Pokémon er op het kaartje op de applicatie uitziet als een gewone Magikarp waardoor je dus extra goed moet opletten.

Lees meer