Geen hologram van Carrie Fisher in nieuwe Star Wars én nog veel nieuwe films op komst

De achtste Star Wars-film zal alleen maar echte beelden van Carrie Fisher als prinses Leia gebruiken en geen holograms. Dat heeft Disney laten weten. Er werd ook nog bekend gemaakt dat er nog een hele hoop nieuwe films op stapel staan.

Actrice Carrie Fisher overleed heel onverwachts vier maanden geleden terwijl ze midden in de opnames van de achtste Star Wars-film zat. Disney heeft nu laten weten dat ze geen gebruik gaan maken van een hologram van Fisher, maar alleen de opnames die ze al hadden gaan gebruiken.

"We zijn blij met de scenes die we hebben met Carrie en ze zullen ook zo blijven. We zullen niets aan het script van Star Wars VIII veranderen naar aanleiding van haar dood", zo zei Disney Chief Executive Bob Iger. De film komt uit in december van dit jaar.

Han Solo

In mei volgend jaar komt ook nog een film uit die rond Han Solo zal draaien. In de film zal Han Solo tussen de 18 en 24 jaar oud zijn. In de originele films werd Solo gespeeld door Harrison Ford, maar in deze film zal de rol vertolkt worden door Alden Ehrenreich.

In die film zal bekend worden hoe Han Solo aan zijn naam komt en zal hij Chewbacca voor het eerst ontmoeten. Samen zullen ze dan de Millennium Falcon ontdekken.

Nieuwe films

De negende film is voorlopig nog titelloos, maar komt uit in 2019. Binnenkort start de filmstudio ook met het uitschrijven van verhaallijnen voor nog nieuwe Star Wars-films. Er zou genoeg materiaal zijn om nog eens 15 jaar aan films uit te brengen over de strijd tussen de Jedi en de Sith.