Het zat er aan te komen: Power Rangers in Rusland verboden voor minderjarigen door lesbische superheld

Na Beauty and the Beast krijgt ook Power Rangers is Rusland veel kritiek omdat het zogezegd holebi-propaganda zou zijn. De film krijgt een 18+-rating en is dus verboden voor minderjarigen en dat allemaal omdat de gele Power Ranger twijfelt aan haar geaardheid.

Rusland is de laatste jaren steeds meer homofoob geworden. Zo is het verboden om je positief uit te laten over homoseksualiteit in het bijzijn van minderjarigen. Dat heeft zo ook zijn effect op films. Terwijl Hollywood eindelijk begint in te zien dat het maar normaal is dat er af en toe een homoseksueel personage in zijn films zit, is er altijd wel iemand in Rusland die die films wil verbieden.

Beauty and the Beast heeft een 16+-rating omdat LeFou verliefd kijkt naar een dansende man en Power Rangers krijgt zelfs 18+. Dat komt omdat de gele Power Ranger er "openlijk voor uitkomt dat ze lesbisch is".

Stel je daar trouwens niet te veel bij voor, want de gele Power Ranger Trini, gespeeld door Becky G., zegt in de film gewoon dat ze er nog niet helemaal achter is of ze lesbisch is of niet.

Lees meer