Leggings zijn nu blijkbaar ook al “ongepast”: United Airlines weigert tieners aan boord

Twee meisjes (de jongste was 10) die een legging droegen, zijn geweigerd op een vlucht te stappen van Denver naar Minneapolis. De medewerkers van United airlines aan de gate vonden dat ze “ongepast” waren gekleed. Hun vader, in shorts, mocht wel op het vliegtuig.

Nadat er een rel ontstond op sociale media over hoe belachelijk en seksistisch dat wel was, kwam United met een uitleg: het was te wijten aan een kledingreglement dat geldt voor medewerkers van het bedrijf en hun naasten. Die mogen wel eens gratis vliegen, maar blijkbaar zijn aan die regeling kledingvoorschriften verbonden, omdat “United deze reizigers ziet als vertegenwoordigers van de luchtvaartmaatschappij”.

In dat reglement staat trouwens gewoon “ongepaste kledij”, en niks gespecificeerd over leggings. Andere passagiers die de kinderen zagen, vertelden overigens niks ongepast te hebben gemerkt: “The looked normal and appropriate”.

Maar, zegt United: “Casual attire is allowed as long as it looks neat and is in good taste for the local environment.” Dat de vader van de kinderen in shorts reisde, was geen probleem aan de gate, de leggings van de meisjes wel blijkbaar.

De beste reactie op de rel kwam wellicht nog van William Shatner, kapitein Kirk uit Star Trek:

Het is allemaal nog wat idioter omdat United vorig jaar deze reclame maakte: