Hoe Merijn de makers van Temptation Island heeft belogen... én zijn dochtertje heeft verzwegen

Merijn zegt in Temptation Island dat zijn Lisa ‘sneaky’ is, maar zelf kan hij er ook wat van. Want nu blijkt dat hij al vijf jaar vader is van een dochtertje. Dat is totaal tegen de regels van VIJF en Temptation Island! Want om te mogen deelnemen moet ze minstens 6 maanden samen zijn én kinderloos. Dat laatste heeft hij de makers mooi verzwegen. En wist Lisa hier ooit van? ...

Het gaat er heftig aan toe in Temptation Island. Vorige week kregen Lisa en Jolien confronterende beelden te zien van hun overspelige boyfriends. Maar ook achter de schermen lopen de gemoederen hoog op. Elke week lekt er wel een nieuw verhaal op. En nu heeft ie ongewild zelf het vuur aan de lont gestoken. Zo heeft Merijn op Facebook uitgehaald naar verleidster Saartje.

Haar boezemvriendin Natasja ging meteen in de tegenaanval met deze Facebook-post:

“… je kan je beter zorgen maken om alles in je eigen leven goed op een rijtje te hebben, en je weet donders goed wat ik bedoel,” schreef ze op Facebook, gevolgd door een baby-emoticon.

© Facebook @Natasja

In de comment-sectie liet iemand vallen dat Merijn "een kind van bijna 5 jaar" heeft:

© Facebook @Natasja Temprano

Merijn overtreedt de regels van VIJF

What the f*ck? Bij de inschrijvingen voor het programma stond nochtans duidelijk: “Zijn jullie een kinderloos koppel dat minstens zes maanden samen is ... ”

Als dit klopt, heeft Merijn dus keihard de regels van Temptation Island overtreden. Want koppels met kinderen, daar zijn de producers als de dood voor. “Eén van de vereisten om deel te nemen aan Temptation Island is inderdaad dat het koppel kinderloos is,” zeggen VIJF en productiehuis Warner aan Dag Allemaal. “En dat, uiteraard, omdat we willen voorkomen dat gezinnen uit elkaar vallen. Al heeft het onze absolute voorkeur dat de deelnemers ook geen kinderen hebben uit eerdere relaties.”

"Eén keer heeft hij z'n dochter gezien"

Ook een vriendin van Merijn en zijn voormalige vlam bevestigt het verhaal aan Dag Allemaal. Merijn zou geen contact hebben met zijn gezin. Maar een ‘gezin’ kan je de situatie van Merijn natuurlijk niet noemen.

“Hij is zelfs erkend als vader, maar een vader zou ik hem niet noemen,” zegt ze. “Binnenkort wordt dat kind vijf, maar Merijn kijkt er niet naar om. Zelfs bij de bevalling was hij niet aanwezig. Eén keer heeft hij z'n dochter gezien, toen het meisje al een halfjaar oud was”.

Alimentatie? De pot op!

Merijn zou er ook alles aan doen om zo weinig mogelijk alimentatie te betalen: “Hij beweert dat hij nog steeds student is en dus geen inkomen heeft, zodat hij maar vijfentwintig euro alimentatie per maand moet betalen. Terwijl hij wél werkt, als dj. Beschamend gewoon!”

Op Facebook en Instagram geeft Merijn zich inderdaad uit als 'DJ Brooklyn’:

© Facebook @Merijn Murk

En Lisa ...

We weten natuurlijk niet of Lisa op de hoogte was van het kind en de vroegere relatie. Verleidster Saartje is ondertussen goed bevriend met Lisa.

In Dag Allemaal zegt Saartje dat ze zelf alleszins van niets wist: “Wij hebben Merijn of Lisa nooit horen babbelen over dat kind. Die emoji in Natasja's post leek me eerder een verwijzing naar Merijns kinderachtige gedrag. Tot daar die éne reactie op kwam, waaruit bleek dat Merijn verdorie écht vader is. Ik viel compleet uit de lucht! En wat een pijnlijke samenloop van omstandigheden, zeg.”

Relatie?

Volgens zijn Facebook-status (zie boven) heeft Merijn nog steeds een relatie met Lisa. Dat mogen ze natuurlijk niet veranderen van de programmamakers, maar wij vrezen dat het al lang gedaan is.

Lisa gaat bijna elk weekend op stap met vrijgezellen Saartje en Natasja:

Merijn feest met het rivaliserende team-Pommeline:

Lees meer