Liefde voor Muziek is sterk dit jaar, en dit worden volgens ons de verrassingen

Het nieuwe seizoen van 'Liefde voor Muziek' belooft dit jaar erg straf te worden. Met Clouseau, Bart Peeters, Natalia en Josje hebben ze verschillende grootheden uit de Vlaamse muziek te pakken. Maar ook Lady Linn zal bewijzen dat ze een straffe zangeres is. Voeg daar de vrolijke muziek van de Nederlander Gers Pardoel en de comeback van Isabelle A aan toe, en je weet dat het de moeite gaat zijn. Wij zagen de eerste aflevering al en dit is wat je mag verwachten.

Het concept is intussen bekend: zeven artiesten zingen iedere week liedjes van elkaar, liefst aangepast aan het eigen repertoire. Dat levert verrassende combinaties op, en vaak worden het nadien hits. Programmadirecteur Ricus Jansegers zegt trots dat er al meer dan twintig liedjes uit de eerste twee seizoenen de Ultratop 50 hebben gehaald. Stan Van Samang blijft natuurlijk de koning van het programma. Maar ook dit jaar zitten er wel wat hits aan te komen.

1. Natalia

© Medialaan

In de eerste aflevering staat Natalia centraal en hoor je haar dus nog geen nummers van de andere artiesten zingen. Toch kunnen we nu al verklappen dat ze terug naar haar roots gaat. We leerden haar lang geleden kennen in Idool, de voorloper van programma's zoals The Voice. Daarin werd ze tweede, maar ze is nog steeds één van de weinige artiesten uit een zangwedstrijd die nadien een grote carrière uitbouwde.

Nu lijkt het soms alsof ze weer op die ster staat om auditie te doen. Tot ze haar mond opent en als de Vlaamse Beyoncé iedereen wegblaast. Of ze er veel nieuwe hits aan zal overhouden weten we nog niet. Maar dat heeft ze natuurlijk niet meer nodig.

2. Isabelle A

© Medialaan

Vorig jaar verraste Dana Winner iedereen door uit te pakken met haar fantastische stem. Dit jaar zou Isabelle A die rol wel eens kunnen opeisen. Je zal merken dat ze toch wat zenuwachtig is om een nummer van een collega te brengen, iets wat ze zelf ook toegeeft. Ze heeft er verstandig voor gekozen om geen 'Lekker Beest'-achtige nummers te maken, maar te tonen dat ze echt wel goed kan zingen.

Ze zal bijvoorbeeld een zwoele versie van een typisch Natalia-nummer brengen. Je gaat je afvragen hoe het komt dat we al zo lang niets meer van haar gehoord hebben. Liefde Voor Muziek kan voor Isabelle A wel eens de springplank van haar comeback worden.

3. Bart Peeters

© Medialaan

Het zal geen verrassing zijn: Liefde Voor Muziek is een perfect programma voor Bart Peeters. Als geen ander neemt hij een nummer onder handen om er een Bart Peeters-touch aan te geven. We vermoeden dat er geen grote radiohits uit gaan voortvloeien, maar als je hem deze zomer op een festival ziet spelen, dan gaat de ambiance nog meer dan anders verzekerd zijn. Ook thuis ga je overigens niet in je zetel kunnen blijven zitten. Eens into folk, altijd into folk. Zoals altijd word je er instant happy van.

Bart vertelde ons dat het ook een beetje aanvoelt alsof hij nu de kandidaat in The Voice is en een strenge jury moet overtuigen. Nieuw is dat dit jaar vaste camera's veel meer beelden naast de optredens maken. Zo ga je de groep dus ook onderling bezig zien. En jawel, Bart eist ook daar constant een hoofdrol op.

4. Clouseau

© Medialaan

Dat Clouseau een sterke band is hoeft geen betoog meer. En tijdens Liefde Voor Muziek gaan ze proberen om liedjes te doen klinken alsof ze van Clouseau zijn. Koen en Kris hebben Natalia ooit helpen ontdekken, maar nu ga je zien dat er traantjes vloeien wanneer ze zoveel jaar later een nummer van haar coveren. Noteer het nu al maar: het nummer dat ze op maandag 10 april gaan brengen is vanaf de dag nadien een stevige hit.

5. Lady Linn

© Medialaan

Ze oogt soms wat verlegen tussen al die bekende gezichten. En hoewel iedereen haar muziek herkent van op de radio komt ze ook wel het minst vertrouwd over. Onterecht, want ze beschikt over één van de beste stemmen in het programma. Jazzy, dat wel, maar ze doet prachtige dingen met muziek. Na één aflevering ga je weer beseffen dat ze gewoon een steengoede zangeres is.

6. Josje

© Medialaan

Voor Josje is Liefde Voor Muziek belangrijk, want het kan haar het duwtje geven om haar carrière na K3 te lanceren. De aflevering waarin zij centraal staat wordt ook de moeite want de andere artiesten moesten dus in het repertoire van K3 gaan graven. Maar niemand vertelde ons dat het lastig was om Josje te coveren. Volgens de programmamakers probeert ze in het programma alle kanten van het muzikale firmament te leren kennen.

7. Gers Pardoel

© Medialaan

Nog een Nederlander die voor een serieuze uitdaging stond. Hij kon niet anders dan alle nummers uit elkaar halen om er iets totaal anders van te maken. Dat is bijvoorbeeld al het geval wanneer hij Natalia probeert te coveren. Muzikaal misschien niet de grootste prestatie, maar het dak gaat er op Mallorca wel af. En zo zien we van Gers Pardoel zeker nog een paar radiohits uit het programma voortvloeien. Bovendien is hij bijzonder sympathiek, en dat helpt ook om een band met de kijkers van Liefde voor Muziek op te bouwen.

Lees meer