Hij zit al aan 420! Dikste man ter wereld valt 170 kilo af in vier maanden

In november woog Juan Pedro Franco nog 590 kilo. Hij was daarmee de zwaarste mens op onze planeet. Maar de Mexicaan is goed bezig: sinds november viel hij al 170 kilo af. Hij weegt nu nog 420 kilo en gaat geopereerd worden.

Omdat het levensgevaarlijk is een patiënt met zo’n grote omvang te opereren, moest Juan Pedro, een Mexican, eerst flink afvallen.

“Toen wij Juan Pedro in november ontmoetten, zagen wij iemand met extreem overgewicht, gedecompenseerde diabetes en hypothyreoïdie. Omdat hij een derde van zijn gewicht is kwijtgeraakt, is hij nu klaar voor een operatie”, zegt Jose Antonio Castaneda Cruz, de arts die het team van 15 dokters superviseert dat Pedro weer gezond probeert te maken.

Op 9 mei gaat hij onder het mes in het ziekenhuis in Guadalajara. Een groep Mexicaanse chirurgen zal dan eerst een maagverkleining doen bij Pedro. Als hij dan nog eens afvalt tot ongeveer 200 kilo, is hij klaar voor de volgende stap: een bypass. Op die manier is het risico op hartaanvallen het kleinst.

Mediterraans dieet

Omdat hij in korte tijd veel moest afvallen, werd de Mexicaan op een mediterraans dieet gezet van veel vlees, vis en groenten.

Juan Pedro lag de afgelopen zes jaar in bed vanwege zijn extreme overgewicht. Toen de man werd geboren, was hij niet uitzonderlijk zwaar, maar dat veranderde snel. Toen hij zes was woog hij al 60 kilo.

Juan Pedro bracht zijn jeugd door in ziekenhuizen waar ze probeerden een oplossing voor zijn obesitas te vinden. Op z’n 17de werd het allemaal wat erger: toen raakte Juan Pedro betrokken bij een zwaar verkeersongeval en moest hij maanden lang het bed houden. Tegen z’n 20ste woog hij 300 kilo. Op z’n 32ste bereikte hij 595 kilo.