Zin in een verwenmoment? Wij testten deze betaalbare gezichtsmaskers voor jou uit        

Op de dansvloer wil jij er dit weekend stralend uitzien en een gezichtsmasker kan daarvoor wonderen doen. Onze vier redactrices testten voor jullie vier goedkope maskers uit zodat jij het komende weekend met een stralende huid kan pronken.

1. Peel-Off Face Mask with Cucumber van HEMA door Ulrike

Ik testte een "vitaliserend en zuiverend" peel-off masker van Hema. Het masker zou dode huidcellen verwijderen en de huid een fris en glad gevoel geven. De verfrissende limoenolie zou een verkwikkend en ontstressend effect hebben.

Afpellen

Het komkommermasker ruikt vooral naar limoen, maar dat is heel fris en aangenaam. Het masker smeert makkelijk uit en trekt snel in. Na een kwartiertje mag het verwijderd worden en dat gaat heel vlot, behalve voor de stukken die nog niet helemaal droog waren.

Resultaat?

Er is geen zichtbaar verschil, maar mijn huid voelt wel zachter en meer verfrissend aan. Een deel van de beloftes zijn dus waargemaakt, maar mijn huid lijkt niet echt gezuiverd en ik voel me niet meer ontspannen door het masker.

Punten op 10?

Het masker krijgt van mij een 7/10. Het is een degelijk masker dat slechts 2 euro kost en perfect dienst zal doen op mijn volgende girls night.

2. Nourishing & Purifying Clay Mask with Avocado van Bershka door Jana

Ik testte een masker van Bershka dat amper 2,99 euro kost. Het masker zou voedend en zuiverend zijn en er wordt in de 'ondertitel' zelfs gesproken van een "express face detox". Ik ben razend benieuwd of dit goedkope masker zijn belofte kan waarmaken.

Licht geïrriteerde huid

Hoewel avocado geen echte geur heeft, is het masker niet geurloos. Ik kan de geur niet benoemen, maar het is behoorlijk chemisch. Het uitsmeren van het masker gaat voor een kleimasker iets te vlot, want het masker is vrij vloeibaar.

Ik gebruik regelmatig gezichtsmaskers, maar dit masker begon vrij snel mijn huid te irriteren. Wordt mijn huid "gedetoxed" of ben ik allergisch? Geen idee, maar gelukkig stopt het brandende gevoel na tien minuten.

Resultaat?

Het masker wordt goed hard en na 20 minuten mag ik het afwassen met lauw water. Mijn huid ziet er een beetje gladder uit, maar voor de rest zie ik (helaas) weinig verschil. Mijn huid ziet verrassend genoeg niet rood en dat is goed, want ik had wel wat irritatie verwacht na het brandende gevoel. Ik heb zelf nog een nachtcrème gesmeerd na het afwassen van het masker, om mijn huid te hydrateren. Ik had niet het gevoel dat het masker dat al voor mij gedaan had.

Conclusie?

Ik denk niet dat ik het masker nog opnieuw ga kopen. Er zijn genoeg goedkope maskers op de markt die beter werk leveren dan dat van Bershka en daarom geef ik mijn masker een 5/10.

3. Witch Hazel & Willowherb van H&M door Marlies

Ik wou al lang de gezichtsmaskers van H&M eens proberen, dus dit was het perfecte moment. Ik koos voor het Witch Hazel & Willowherb masker. Het masker is volgens de verpakking "a soothing face mask with sweet almond oil for blemish-prone skin". Een kalmerend masker met zachte amandelolie voor de gevoelige huid dus. Ik ben benieuwd.

Chemisch kleimasker

Het masker geurt vrij sterk en vrij chemisch. Ik ben er geen fan van. Het aanbrengen van het masker is toppie. Het masker is dik, maar dat is normaal voor een kleimasker, en het smeert heel goed uit. De huid rond mijn ogen raakt behoorlijk snel geïrriteerd door het masker en daar heb ik snel het masker al afgewassen. De rest van het masker laat ik 15 minuten op, zoals de verpakking vereist.

Net geslaagd

Mijn huid voelt een pak frisser en gladder aan, hoewel ik niet zeker ben dat het gewoon wishful thinking is. Het masker is wat mij betreft niet kalmerend, want op de gevoeligere plaatsen in mijn gezicht is het vrij agressief.

Punten op 10?

Hoewel ik dit masker waarschijnlijk niet meer opnieuw ga kopen en het een 6/10 geef, ben ik mijn vertrouwen nog niet verloren in de H&M-maskers. Voor 2,99 euro wil ik er graag meer proberen.

4. 7th Heaven Red Hot Earth Sauna Masque van Kruidvat door Sofie

Het verwarmende masker belooft mij om te ontstressen en mijn poriën te zuiveren. Mijn gezicht zal zo zuiver als een pasgewassen baby zijn, dat belooft!

Babyzacht velletje

Het masker geurt neutraal en qua structuur lijkt het op een kleimasker. Ik voel al snel de warmte die het masker afgeeft, maar gelukkig wordt het nooit te heet. Het verwarmende effect verdwijnt helaas na een paar minuten, maar het masker wordt daarna harder en dat voelt ook goed aan.

Na tien minuten heb ik het masker afgewassen en mijn huid ziet een beetje rood. Mijn poriën staan open en ik heb het gevoel dat er puistjes uit zijn gekomen die al klaar zaten. Het masker heeft dus echt een zuiverend effect op mijn huid gehad. De volgende dag is mijn velletje echt zo zacht als een pasgewassen babytje!

Zachtroze topper

Als er één minpuntje is aan het masker, dan is het dat het niet zo knalrood is als op de verpakking, maar eerder zachtroze. Maar niettemin was ik aangenaam verrast door dit masker en ga ik het zeker nog opnieuw gebruiken.

Prijs-kwaliteit?

Het masker kost amper 1,89 euro en verdient van mij een dikke 8/10.

Lees meer