De lachwekkende buste van Cristano Ronaldo is volgens kunstenaar "een kwestie van smaak"

De wereld kon deze week eens goed lachen toen de buste van voetballer Cristiano Ronaldo werd voorgesteld op de luchthaven van Madeira. Maar nu treedt de beeldhouwer van het borstbeeld uit de schaduw en verdedigt hij zijn kunstwerk. Volgens hem keurde Ronaldo zelf de buste goed.

De luchthaven in Madeira werd deze week omgedoopt to "Aeroporto Cristiano Ronaldo" en kreeg een bijpassend borstbeeld van de Real Madrid-voetballer om de terminal op te leuken. Maar het borstbeeld zorgde voor heel wat gelach op sociale media door de brede nek en de vreselijke grimas op het gezicht van de bronzen Ronaldo.

Emanuel Santos, de kunstenaar uit Madeira, die de eer kreeg de eer om het borstbeeld te maken, zegt nu dat zijn kunstwerk werd goedgekeurd door de voetballer zelf, maar dat hij begrijpt dat niet iedereen zijn creatie smaakt.

"Het is onmogelijk om zowel de Grieken als de Trojanen te plezieren", zegt hij. "Jezus kon ook niet voor iedereen goeddoen. Dit is een kwestie van smaak en dat is niet zo simpel als het lijkt. Wat telt, is de impact dat dit werk al heeft teweeggebracht."

Santos werkte drie weken aan het beeld vooraleer het naar het Portugese vasteland werd verzonden om in brons te gieten. Ronaldo leek tijdens de onthulling van het kunstwerk wel te kunnen lachen met de situatie, maar Santos blijft erbij dat de voetballer het beeld zelf heeft goedgekeurd, na een paar kleine aanpassingen.

"Cristiano zag de foto's die zijn broer hem had gestuurd. Aan de berichten die hij stuurde, kon ik opmerken dat hij het mooi vond. Hij heeft alleen gevraagd om een paar rimpels wat zachter te maken, omdat ze hem een bepaalde uitdrukking in zijn gezicht gaven. De rimpels deden hem, volgens de voetballer, ouder lijken en hij wou meer joviaal lijken. Maar Cristiano en zijn broer hebben het beeld goedgekeurd."

Lees meer