Voor wie niet kan wachten tot 17 juli: dit kunnen we afleiden uit de trailer van Game of Thrones

HBO dropte gisteren EINDELIJK de eerste echte trailer voor het zevende seizoen van Game of Thrones. Op het eerste gezicht lijkt het gewoon een oorlog aan te kondigen tussen vier fracties, maar de trailer zegt zo veel meer dan dat. Niet meteen iets speciaal gespot? Wel, daar zijn wij voor.

HBO pakt de lancering van het voorlaatste seizoen van hun flagship show, dat van start zal gaan op 17 juli, natuurlijk goed aan. Nieuw postertje hier, nieuwtje daar. De hetze rond de stunt met het ijsblok waarin de premièredatum werd bekendgemaakt, is nog niet goed en wel gaan liggen of ze sturen een krachtige eerste trailer op ons af.

In de teaser voor seizoen zeven, die begin maart uitkwam, klonk het al: "There is only one war that matters: the great war, and it is here." En dat is ook in de eerste echte trailer weer duidelijk: we zitten met vier koningen of koninginnen, en die zullen ongetwijfeld tegen elkaar ten strijden gaan trekken. Cersei Lannister, die op het einde van het zesde seizoen koningin werd nadat zoon en koning Tommen zelfmoord had gepleegd; Jon Snow, 'King in the North' na zijn overwinning tegen Ramsay Bolton; Daenerys Targaryen, die de troon weer wil heroveren; en last, but certainly not least, de Night King, de leider van de White Walkers.

Dragonstone

Cersei, Jon en Daenerys nemen elk plaats op 'hun' troon. Cersei natuurlijk op de Iron Throne en Jon gaat, ietwat met tegenzin, op de troon zitten in Winterfell. Het interessantste is echter Daenerys.

Seizoen zes sloot af met Dany die richting Westeros voer, maar in de trailer zit ze duidelijk aan land. Dat lijkt erop te wijzen dat ze in haar 'ouderlijk huis' Dragonstone is, en dus al aangekomen is in Westeros. Dragonstone werd gebruikt door haar voorvaderen als uitvalsbasis in Westeros. Dany zal daar meer dan waarschijnlijk haar troepen organiseren voor richting King's Landing trekt.

Dragonstone kennen we eigenlijk al, aangezien Stannis Baratheon daar zijn basis had. Al hebben we de troon nooit te zien gekregen. Stannis is uiteraard, zoals het overgrote deel van de personages in GoT, niet meer in leven, dus staat Dragonstone leeg. Dany kan dus het 'te huur'-bordje van de gevel halen.

Muziek

De tijd dat muziek gewoon gekozen wordt op televisie omdat het mooi klinkt, is al lang voorbij. Het is dan ook geen toeval dat we 'Sit Down' van James horen. De combinatie van de beelden en de lyrics van het nummer zijn dan ook veelzeggend.

"Those who feel the breath of sadness, sit down next to me", klinkt er wanneer we beelden van Jon en Dany zien. Beide personages hebben waarschijnlijk wel al het meest geleden van allemaal. Niet alleen door het verliezen van vrienden en familie, maar ook hun claim op de troon en hun eigen identiteit.

Cersie krijgt dan weer de tekst "Those who find they're touched by madness, sit down next to me". Ze heeft net de helft van haar stad laten ontploffen met wildfire en lijkt zich de zelfmoord van haar zoon niet echt te veel aan te trekken. 'Madness' lijkt dus echt wel het gepaste woord.

Winter isn't coming, winter is here!

Tot dan is het allemaal heel straight forward. Maar wat ze met de laatste beelden bedoelen, is minder duidelijk: Cersei die een ijzige adem uitblaast met daarna een shot van de Night King. Maar ook nu weer kijkt Cersei onbewogen. Een teken dat ze geen schrik heeft van de Night King en de White Walkers, wat misschien duidt op een samenwerking? Of wil die ijzige adem net zeggen dat zij als eerste haar 'laatste adem' zal uitblazen in seizoen zeven? Of is het gewoon het teken dat winter niet echt meer 'coming' is? Want het is duidelijk: winter is here!

Conclusie: wij kunnen echt niet meer wachten tot 17 juli!

 

Lees meer