Mijn Pop-uprestaurant gaat De Mol achterna en haalt verliezer terug: dit is wat er gaat gebeuren

Verrassing gisteren in Mijn Pop-uprestaurant, want tegen het concept in leek het alsof twee pop-ups de deuren gingen moeten sluiten. In Kortrijk zijn Yannick en Leena zeker van de finale in Blankenberge, in Antwerpen mogen Birger en Karel naar het zeetje verkassen. Maar plots sprong in ware De Mol-stijl de televisie aan in één van de lege pop-ups. Evi Hanssen was nog iets vergeten te vertellen: er is plaats voor drie pop-ups. Dit is wat er nu gaat gebeuren.

Wat we hadden verwacht is gebeurd: de duo's nemen nog voor het begin van april hun intrek in hun nieuwe pop-ups in Blankenberge. En er is plaats voor drie, zodat ze zeker nog een tijdje aan de kust zullen vertoeven. Het huidige seizoen van Mijn Pop-uprestaurant kon wel wat drama gebruiken, dus deden de makers iets wat ook in De Mol gebeurd is: iemand doen geloven dat het voorbij is om die verliezer onverwacht weer op te vissen. Alleen weten we hier nog niet wie: Laure en Charlotte of Mitchell en Daniela?

Dat staat volgende week op het menu tijdens een spannend intermezzo voor de finaleweken in Blankenberge beginnen. Als kijker zullen we voor een keer geen stem hebben. De duo's zullen door Evi Hansen worden uitgenodigd om zich klaar te maken voor de ultieme battle. Ze zullen voor een onafhankelijk publiek moeten koken en zo bewijzen dat ze de finale waard zijn. Op donderdag 6 april zien we dan wie de favoriet van dat publiek was en dus opnieuw in de wedstrijd zit. Voor het andere duo valt het doek definitief over Mijn Pop-uprestaurant.

Op basis van wat we als kijker gezien hebben, is dit waarom de afvallers het wel of niet verdienen:

1. Mitchell & Daniela

© Medialaan

Waarom wel?

+ Michell is de beste kok van alle deelnemers. Hij is gemaakt om een eigen zaak te hebben en hoopt via Mijn Pop-uprestaurant dat opstapje te vinden. Dat hij goed kan koken, daar bestaat geen twijfel over. Dat is ook de reden waarom Sergio Herman hem vrij streng behandelt. Zo is de Nederlander altijd geweest met potentieel goede chefs.

+ Daniela is de perfecte gastvrouw. Ze zet zich ook vol overgave in om de droom van haar vriend waar te maken. Van recensenten krijgt ze niks dan lof voor haar hartelijke bediening. Ze vormt ook de ideale schakel tussen de keuken en de zaal. Want met de temperamentvolle Mitchell kan het al eens stroef lopen achter de potten. Met hoge wachttijden tot gevolg.

+ We willen graag een huwelijk zien in Mijn Pop-uprestaurant. Mitchell heeft beloofd dat hij Daniela ten huwelijk zou vragen als ze de finale winnen. Slim gespeeld, want van zodra er gestemd moet worden hebben ze een streepje voor bij de kijker. Denk maar aan Jaro en Hanne drie jaar geleden. Vorig jaar hebben 'Minion' Sven en 'Miss Piggy' Amanda dit te weinig uitgespeeld. Hun relatie begon enkele weken te laat. Een streepje liefde op het bord is het perfecte ingrediënt om de wedstrijd te winnen.

Waarom niet?

- Het concept is voor interpretatie vatbaar. Kunst op het bord, maar wij zien er de kunst niet altijd van in. En de jury ook niet. Het is geen geheim dat Gert Verhulst geen fan is van het concept. En ook Sergio Herman heeft er geen plezier in als voor de kunst een stukje zwartgekleurde kip op zijn bord verschijnt. Maar ja, het is dan ook geen kip volgens de kunstenaar in de keuken. Smaak moet toch nog altijd belangrijker zijn dan een gerecht op een knutselwerk te laten gelijken.

- Mitchell is de typische Italiaanse chef in de keuken. Temperamentvol en ook wel koppig. Vooral in het begin wilde hij de raad van de jury niet aanvaarden. Nu pas hebben ze volgens die jury een inhaalbeweging ingezet. De kok maakt zich ook niet populair door z'n frustraties soms op Daniela uit te werken. Natuurlijk legt hij het nadien weer bij en gebeuren die dingen in the heat of the moment, maar in een populariteitswedstrijd kan elk detail belangrijk zijn. Al heeft Claudio Dell'Anno zo ooit wel gewonnen, en daarnaast is Mitchell een mak lammetje.

2. Laure & Charlotte

© Medialaan

Waarom wel?

+ Hun concept wordt door de jury het leukste genoemd. En dat is Madam P ook wel. Door alles rond varkensvlees te doen draaien hebben ze een uitgangspunt waar veel mee te doen valt. Laure heeft haar slagersachtergrond ook mee, en het is een stuk vlees waar veel mensen terug van moesten leren houden. Die missie is nu half geslaagd, maar verdient een vervolg door de varkentjes naar de zee te brengen.

+ Laure en Charlotte hebben een zeer goede band met elkaar. Ook op momenten van stress zie je hen nooit op elkaar schelden. Ze moeten zowat het enige duo zijn waar de potjes eens niet zijn overgekookt de voorbije weken. Dat maakt hen als team erg sterk. Aangezien ze allebei zo achter elkaar en hun concept staan, zit er nog veel potentieel in.

+ Laure is het verlegen meisje dat stilaan begint open te bloeien. Ze gelooft duidelijk veel te weinig in zichzelf en springt bijna door het plafond van de stress wanneer haar radar Sergio Herman in een straal van één kilometer opvangt. Ook daardoor geloven we dat ze nog veel meer in haar mars heeft. Misschien dat een finaleplaats haar kan helpen om wat zelfvertrouwen te kweken.

Waarom niet?

- Het moet girl power zijn, maar helaas komt dat niet altijd zo over. Vooral Charlotte moet opletten dat kijkers haar daar niet op gaan afrekenen. Ze durft al eens gaan spioneren bij de buren, waardoor we ook denken dat de andere deelnemers niet zo tuk zijn op de varkentjes. En heb je haar tirade gehoord toen een klant om een vegetarisch gerecht vroeg? Zeker wanneer bleek dat die klant helemaal geen vegetariër is. We snappen hun frustratie wel een beetje, want ze zijn een echt vleesrestaurant en dat weet je voor je binnenstapt, maar toch: klant is altijd koning.

- Er zat tot nu toe veel meer in voor Madam P. Ze haalden het van Bo en Emily die serieus in de knoei waren met hun concept, maar hebben we aan één vleesrestaurant in de finale niet genoeg? Bovendien beloofden de BBQ boys om naast hun vleesplank in Blankenberge ook een visplank aan te bieden. Tenzij er opeens varkens in de Noordzee zwemmen, hebben de meisjes een probleem om hun concept aan de kust aan te passen. Niet dat dit moet, maar het potentieel is bij de buren net iets groter. Ook al is hun vlees altijd beter gebleken dan dat van TJOP's. En toen kwam er een varkentje met een lange snuit, en misschien was het sprookje daarmee uit?

Conclusie:

Het is erg nipt en het enige wat wij met zekerheid weten, is dat de juiste duo's in de finale staan. Birger en Karel hebben net zoals Yannick en Leena hun concept het best in evenwicht met de kwaliteit kunnen brengen. Dat één van hen Mijn Pop-uprestaurant 2017 wint lijkt logisch. Maar als dan toch een duo uit de Noordzee moet worden opgevist, dan hebben we een lichte voorkeur voor Mitchell en Daniela. Gewoon omdat hij een chef met potentieel is die het geld zeker zal gebruiken om een goede zaak te openen. Laure en Charlotte mogen dan genieten van een welverdiende rust op Ibiza.

Twee vleesrestaurants is misschien ook te veel voor Blankenberge. Al zijn we echt geen fan van het kunstconcept van Mitchell en verkiezen we op dat vlak dan weer eerder Madam P. Volgende week donderdag pas weten we wie als derde naar de finale mag. Het worden spannende afleveringen volgende week. Eindelijk hebben ze wat pit in de flauwe smaak van dit seizoen gebracht. Hopelijk zijn we daarmee definitief vertrokken. Blankenberge, here we come!

Lees meer