Wie paasvakantie zegt, zegt pretparken! Dit zijn de nieuwe attracties, prijzen én dealsEdit

Eindelijk is er mooi weer. Voor ons de hoogste tijd om langs te gaan bij de pretparken en zoos van ons koninkrijk. Pairi Daiza, Walibi, De Grotten Van Han, Plopsaland, ... Wij onderzochten wie de beste nieuwigheden had en voor welke prijs. Of je nu gaat met je vrienden of met je familie, er is voor elk wat wils.

1.Walibi (Limal)

Het park gaat vanaf morgen open en we kunnen je alvast zeggen: het wordt geen dure grap.

Walibi doet op dit moment een actie waarmee je een ticket voor volwassenen kan kopen voor 30 in plaats van 36,5 euro (met een minimum van 6 personen). Een kinderticket kost (online) 31,5 euro. Er is een ook een eierjacht voor kinderen onder 12 jaar tijdens de paasvakantie

En dan zijn er de attracties. Prijzenbeest van Walibi is de Pulsar. Deze achtbaan werd verkozen tot beste nieuwe attractie van de wereld. De Pulsar heeft 3 voortstuwingspunten, is 45 meter hoog, haalt een snelheid van 100 km per uur en eindigt in een enorme splash. Let wel: het park is al volboekt op 2 april.

1. Pairi Daiza (Brugelette)

Ook al is Pairi Daiza een plezier om gewoon door te wandelen, het leukste aan het park zijn toch de dieren.

Tijdens vorige seizoenen kon het park al uitpakken met de aankomst van panda's. Nu komen daar ook nog eens orang-oetans (een heel gezin) en zwarte beren bij.

Daarbovenop krijg je dan nog Tasmaanse Duivels, varanen, koala's en lemmingen

De aankomst van de orang oetans was gepland in april. We hebben het park gecontacteerd en dat werd bevestigd, hoewel er nog geen precieze datum bekendgemaakt werd. Ga er dus maar van uit dat de aankomst van onze oranje vrienden een verassing zal zijn.
Wat de prijzen betreft is er niets nieuw te melden. Tickets zijn beschikbaar vanaf 24,8 euro (voor kinderen). Een abonnement heb je voor het dubbele daarvan. Let wel op: als je wil meegenieten van alle voordelen schrijf je je best online in.

3. De Zoo Van Antwerpen

Dit Belgische instituut is een van de oudste attractieparken van Europa(1843). De zoo is het hele jaar open vanaf 10u.

Er zijn dit seizoen niet veel nieuwigheden te melden behalve een muzikaal spektakel om het 175-jarig bestaan van de zoo te vieren. Dat evenement vindt pas plaats in 2018 maar je kan wel al je tickets reserveren.

De prijzen voor variëren van 17,5 (online) tot 22 euro (aan de kassa). Voor volwassenen beginnen de prijzen vanaf 22,5 euro (online).

4. Le Monde Sauvage (Aywaille)

Als je houdt van pretparken én dieren, dan ben je ongetwijfeld in de wolken in Le Monde Sauvage. De voorbije maanden waren er veel geboorten en als dierenliefhebber kan je geen beter moment uitkiezen om het park te bezoeken dan nu. Het Fraxinus Aventure-parcours, dat vorig jaar werd ingewijd is nog steeds een publiekstrekker

Er is ook een speciale paasaanbieding: abonnementen kan je nu voor een verminderde prijs verkrijgen. 35 euro voor volwassenen en 30 euro voor kinderen en grootouders. In Aywaille denken ze aan iedereen. Het aanbod is geldig tot en met 17 april.

Daarbij staan er morgen ook twee eierjachten gepland: één om 11u en de andere in de namiddag. Je kan deelnemen met een dagticket en met een abonnement.

5. Plopsaland (De Panne)

De nieuwe attractie Heidi, The Ride is af! Na een hoop kopzorgen rond de milieuvergunningen is deze Russische constructie vanaf 2 april eindelijk open voor het publiek. Let wel op: 1 april is het park enkel open voor privébezoek.

Van Plopsaland kan je Plopsaqua niet wegdenken. Een droom voor wie houdt van water en glijbanen. De inkomprijs wordt bepaald op basis van je lengte. Wie tussen 85cm en 1 meter groot is mag al voor 10 euro binnen. Voor de anderen bedraagt de inkom 35,99 euro online.

6. Adventure Valley Durbuy ("La Petite Merveille")

Marc Coucke en zijn Petite Merveille zijn alweer toe aan een nieuw seizoen. Het park werd herdoopt als Adventure Valley Durbuy. Op het programma staan allerhande fysieke activiteiten.

De facebookpagina waarschuwt wel dat er nog werken aan de gang zijn. Het uitdagingen park, de deathride, de touwbrug, de kajaks, de fietsroute en de laserstag zijn nog steeds beschikbaar. Enkel aan de receptie wordt nog gewerkt dus wees gewaarschuwd.

7. De Grotten Van Han

De grote nieuwigheid aan deze letterlijk eeuwenoude attractie is de nieuwe LED-verlichting. De bezoeker kan nu met een afstandsbediening dit Europees erfgoed naar eigen smaak verlichten.Dit nieuwe verlichtingssysteem is voordeliger voor milieu en behoud van de grotten.

Verder openen er vanaf morgen een speleologieparcours (de prijs is 11euro voor kinderen en 20 euro voor volwassenen) en een traditioneel dierenpark. De combi-prijs is 27 euro (online).

Lees meer