Cycloon Debbie dwingt massa's spinnen uit hun schuilplaats, en die klimmen ongegeneerd op mensenbenen

Cycloon Debbie heeft in Australië niet alleen schade en menselijk leed veroorzaakt, de overstromingen hebben ook een impact op de natuur. Spinnen zijn massaal uit hun schuilplaats gespoeld, en als die beestjes allemaal tegelijk tevoorschijn komen, dan is dat een hel voor wie een spinnenfobie heeft. Daar komt nog eens bij dat ze op zoek naar een veilige plaats de hoogte verkiezen en soms zelfs ongegeneerd op de benen van mensen klimmen.

Opgelet, want je gaat het overal voelen kriebelen als je de volgende beelden gezien hebt. Behalve spinnen zijn er immers nog meer kleine wezens met veel poten gevlucht voor cycloon Debbie. Een man uit Jimboomba, nabij Brisbane, filmde hoe spinnen, kevers en zelfs een duizendpoot plots massaal over zijn terras liepen. Erger nog, de diertjes hadden er geen probleem mee op z'n been te kruipen. Eerlijk, wij zouden zo rustig niet blijven wanneer er vier spinnen op onze benen zouden zitten. Eentje is al te veel ...

Normaal denken spinnen wel twee keer na voor ze zoiets zouden doen, maar nood breekt wet. Er waren deze week nog meer vreemde taferelen Down Under, want de storm heeft zelfs haaien landinwaarts gespoeld. Zo was er een stierhaai van anderhalve meter die gewoon in het midden van de weg lag. Helaas zijn veel dieren om het leven gekomen. En er was ook menselijk leed, want vandaag raakte bekend dat twee vrouwen in Queensland verongelukt zijn. Nog vier anderen worden vermist.

Lees meer