Ex-bondscoach Marc Wilmots verloor vriend door belofte niet na te komen: “Doe het, of hou gewoon je mond”

Voetbalmonument Timmy Simons haalt in z’n biografie hard uit naar Marc Wilmots. De ex-bondscoach van de Rode Duivels liet de kapitein van Club Brugge voor het WK 2014 in Brazilië uit zijn selectie, ondanks eerdere beloften. En dat zit Simons nog steeds hoog.

Een gezellige babbel op café met Wilmots zit er voorlopig niet in voor Timmy Simons. Dat blijkt uit een opvallende quote uit z'n biografie '1000, Timmy Simons.'

“Marc zei me: ‘Wat er ook gebeurt, jij gaat altijd mee naar Brazilië.’ Hetzij als speler, hetzij als lid van de technische staf bijvoorbeeld", vertelt Simons. "Uiteindelijk heb ik twintig minuten voor de persconferentie te horen gekregen dat ik niet geselecteerd was. Als je dan achteraf verklaart dat we al zo veel hebben meegemaakt en goede vrienden zijn, dan zeg ik: welke vriend doet zoiets? Als je zoiets belooft, doe het dan ook, of hou gewoon je mond."

In november nog kwam Simons in de geschiedenisboeken als oudste Rode Duivel ooit op een voetbalveld. Voor alle duidelijkheid, dat gebeurde onder huidig coach Roberto Martinez. Wilmots was toen al een tijdje ontslagen, maar hij heeft als bondscoach van Ivoorkust onlangs wel een nieuwe ploeg gevonden.

De 40-jarige Simons is trouwens nog niet van plan om z’n voetbalschoenen aan de haak te hangen. Een contractverlening bij Club Brugge ligt immers in het verschiet. Voor andere kleedkamergeheimen en anekdotes moet je het boek lezen. Daarin overloopt Simons z’n volledige carrière, van in het begin in 1976 bij FC Rilaar, tot nu.

Lees meer