Tweede verrassende Rode Duivels-breuk: Courtois breekt met z'n zwangere vriendin

De meeste ogen zijn de laatste tijd gericht op de eventuele breuk tussen Dries Mertens en Katrin Kerkhofs, maar hij is niet de enige met relatieproblemen bij de Rode Duivels. Thibaut Courtois bevestigt vandaag dat hij en zijn vriendin Marta Dominguez al sinds september uit elkaar zijn. Het koppel verwacht binnenkort hun tweede kindje.

Er doken de voorbije maandag af en toe geruchten op dat het niet goed zou gaan tussen Courtois en zijn vriendin Marta Dominguez, maar de doelman heeft daar nooit op gereageerd tot nu. "Sinds september vormen we geen koppel meer. We gingen als vrienden uit elkaar, ook al is Marta in verwachting van ons tweede kindje. Ze verhuisde naar Madrid, terwijl ik in Londen woon. De sportieve kalender is zeer druk, waardoor ik ze de laatste maanden niet kon steunen zoals het zou moeten", zegt Courtois aan de krant La Dernière Heure.

Het koppel is sinds eind 2013 samen toen Courtois nog in Madrid speelde. Marta Dominguez studeerde daar toen. In mei 2015 kregen ze samen een dochtertje, Adriana, en afgelopen zomer raakte Marta opnieuw zwanger.

Geen invloed op prestaties

Het liefdesleven van de 24-jarige doelman kwam in verleden al meermaals in het nieuws. Zo had hij eind 2012 kort iets met de toenmalige vriendin van Kevin De Bruyne. Dat zorgde toen blijkbaar voor heel wat wrevel bij de Rode Duivels.

Nu heeft de breuk tussen Courtois en Marta duidelijk geen invloed gehad op zijn prestaties. Vanaf oktober 2016 kreeg hij namelijk zes competitiewedstrijden lang geen enkel doelpunt binnen, een persoonlijk record. En dat terwijl veel fans van Chelsea vreesden dat de doelman hoopte op een transfer naar Spanje om dichter bij zijn vriendin te zijn.

Het koppel in betere tijden:

Lees meer