Meteen verrassing in Peking Express: Dan Karaty moet als eerste bekende kop duo al liftend naar de finish leiden

Peking Express is zondag na negen jaar weer terug op de Vlaamse televisie. Het format is grotendeels hetzelfde gebleven, op één belangrijk detail na: duo's kunnen dankzij de zwarte envelop in de wedstrijd terugkeren. Alleen moeten ze dan het gezelschap van een bekend gezicht dulden. En daarna mogen ze zelf niks meer doen. De eerste die in Vietnam opduikt is Dan Karaty.

Bekende gezichten in tv-programma's met onbekende deelnemers, het is niet de eerste keer dat we dat zien. In Peking Express ligt het niet voor de hand, en waar de hulp van een bekende kop op het eerste gezicht een extra kracht lijkt, kan die persoon al snel een blok aan het been worden. Dan Karaty is verplicht om de tocht in z'n eentje in goede banen te leiden. Hij zal de wagens moeten doen stoppen om een lift te versieren, hij zal een slaapplaats moeten regelen, en zelfs de proeven moeten spelen. Kortom, Dan zal bepalen of zijn duo de race wint of verliest.

Nu ja, Dan Karaty lijkt ons wel een coole figuur om mee door Azië te trekken. We kennen hem als jurylid uit SoYou Think You Can Dance, en recenter uit Belgium's Got Talent. Maar als choreograaf is hij natuurlijk ook sportief en inventief. Het enige probleem zou wel eens de taalbarrière kunnen worden. Dan vertoeft dan wel vaak in ons land, hij zal onmogelijk alles perfect begrijpen.

Nog meer bekende koppen

Welke andere bekende gezichten in het programma zullen opduiken moeten we nog afwachten. We vermoeden dat het allemaal mensen zullen zijn die zowel in Vlaanderen als Nederland bekend genoeg zijn. Dan Karaty heeft natuurlijk het perfecte profiel. Uiteraard moeten er ook duo's afvallen, dus de zwarte envelop zal niet altijd redding brengen.

De envelop wordt door één duo meegenomen tijdens de race, en op het einde wordt hij aan de rode lantaarn doorgegeven om hem te openen. Zit er een groene kaart in, dan mogen ze verder reizen in het gezelschap van een BV. Bij een rode kaart wacht een vliegtuig naar België of Nederland.

Peking Express - vanaf zondag 9 april om 20u30 op Q2

Lees meer