De nieuwe iPhone 8 krijgt waarschijnlijk een OLED-scherm van ... Samsung

De iPhone 7 is nog niet half verspreid of hier zijn de geruchten over de 8 al. Gebogen schermen, draadloos herlaadbaar en een verdwijnende thuisknop, honderd procent zeker weten we 't niet, maar het lijkt wél duidelijk dat het OLED-scherm eraan komt. En Samsung gaat dat produceren.

Als we Nikkei mogen geloven, een Japanse zakenkrant die een bron zegt te hebben, dan krijgt de iPhone 8 een OLED-scherm. En die schermen, die je misschien het beste kan vergelijken met ledlampen, maar dan op een groot vlak, worden niet door Apple zelf gemaakt, maar door Samsung.

Apple bestelde in eerste instantie zo'n 70 miljoen OLEDs, maar kan die productie nog opdrijven naar 95 miljoen, als de eerste bestelling onvoldoende blijkt. Daarmee wordt Samsung de enige leverancier van Apple, toch een beetje een bijzondere samenwerking. Slecht hoeft dat niet af te lopen, maar het is opvallend dat Apple kiest voor een samenwerking, terwijl het bedrijf vroeger er op stond om in-house producten te ontwikkelen en het patent op eigen naam te houden.

Overigens, wat zijn de implicaties van zo'n OLED-scherm? Volgens Nikkei zal het scherm inderdaad lichtjes gebogen zijn en komt er ook een draadloze oplaadfunctionaliteit. En dat is niet het enige: de fysieke home-knop zou verdwijnen op minstens één van de iPhone 8-modellen. Een kleine verandering voor de iconische smartphone, maar wél eentje die bijdraagt aan de typische esthetiek van Apple.

Lees meer