Deed iedereen het wel veilig op Temptation Island? Die vraag bleef onbesproken... Tot nu!

Of de koppels diezelfde vraag zullen stellen aan hun overspelige partner op het laatste kampvuur blijft afwachten, maar het is in ieder geval wel een hot topic bij heel veel kijkers van Temptation Island.  En terecht uiteraard. Hallo Vijf en RTL5? 

"Hopelijk deden ze het toch allemaal veilig of ze zitten straks opgescheept met een eventueel ongelukje...". Logisch dat deze gedachte door de hoofden van vele fans spookt na het zotste seizoen ooit waarin zowat iedereen iedereen bedroog. Het woord 'condoom' kwam daarbij echter nooit ter sprake. Niet bij de koppels, niet bij de singles en niet op tv.

"Maar ze waren wél aanwezig", klinkt het nu bij Vijf. "Zo'n 1.000 stuks", aldus perswoordvoerster Barbara Salomon in Dag Allemaal. Ai caramba! "Al was voor alle duidelijkheid wel voor de volledige crew van Temptation Island." En dus niet enkel voor de 28 nachtkastjes van de deelnemers. Stel je voor.

Hoewel er dus ruim voldoende condooms binnen handbereik lagen, namen de makers blijkbaar het zekere voor het onzekere. Want inderdaad, in een zatte bui is gezond verstand vaak in beperkte mate aanwezig. Daarom moesten alle deelnemers van Temptation Island een attest voorleggen om te bewijzen dat ze clean zijn. Dat heeft VIJF-woordvoerster Barbara Salomon aan newsmonkey bevestigd. Zo moeten de deelnemers voor hun reis naar Thailand langs de dokter om allerlei SOA-testen te doorstaan. Spannend, het lijkt wel een kampvuur!

Nog meer backstage weetjes

Ook was in Dag Allemaal te lezen dat productiehuis Warner een klein garnizoen naar Thailand gestuurd heeft. Naast de 28 deelnemers waren er nog 66 crewleden mee. Die verzorgden ook de luxueuze catering voor de stoeiende koppels en verleiders.

Dat moet nogal wat gekost hebben. Want voor een heen-en-terug-vliegtuigticket naar Thailand betaal je zo’n 450 euro. Voor de vliegtickets alleen hebben de producers dus al zeker 48.150 euro moeten ophoesten. Bovendien werden nog 100 lokale medewerkers in Thailand ingeschakeld.

Geen Contact

Smartphones, gsm's en tablets waren verboden zodat de koppels geen contact met elkaar konden hebben. Enkel mp3-spelers waren toegelaten.

Verborgen camera’s?

In de Temptation Island-resorts stonden 50 camera’s op de deelnemers gericht. Volgens Herbert werden die dit jaar bijzonder goed verstopt, maar Temptation ontkent dat. "Wij hebben helemaal geen camera's verstopt!" Goed uit het zicht dan?

© VIJF

Lees meer