In Amerika maken ze deze zomer lekkere ijsjes van ons afval

Wist jij dat jouw afval in een ijsje kan terechtkomen? IJssalon Salt & Straw in Portland wil voedselverspilling aanpakken en maakt ijsjes van afgedankt fruit. 

Op één jaar gooit de Amerikaan meer dan 100 kilogram voedsel weg. Wij willen alsmaar meer groente en fruit dat er goed uitziet en soms kopen wij gewoonweg te veel. Zowel thuis als in de supermarkten blijft voedsel liggen wegens imperfecties en belandt het in de vuilbak. Voor die stap wordt gezet, grijpt ijssalon Salt & Straw in. Zij maken ijsjes van voedsel dat anders tussen je afval terechtkomt.

Nieuwe smaken

Het bedrijf heeft elke maand nieuwe smaken die hand-in-hand gaan met een thema. In juni staan ze stil bij het thema 'Voedselverspilling' om het probleem aan te kaarten. Eén van de smaken in juni is bijvoorbeeld 'Spiced Rum and Apple Butter flavour'.

Gedeukte appels worden gemengd met specerijen zoals kaneel, vanille en sinaasappelschil. Daarnaast verzamelen ze afgedankte kruiden uit rum-distilleerderijen. 'Spiced Rum and Apple Butter flavour' is zo één van de lekkere eindproducten geworden.

Een leuk initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. Go afvalijsjes!

Lees meer