Er komt een documentaire over Heath Ledger met persoonlijke homevideo's

Het is al negen jaar geleden dat de Australische acteur Heath Ledger stierf aan een onopzettelijke overdosis. Om de acteur te herinneren, is er nu een een trailer gelost van een intieme documentaire over Heath. Vrienden en familie hebben meegewerkt aan de documentaire en delen nooit eerder getoonde beelden van de acteur.

Op 4 april 1979 werd Heath Ledger geboren en om die heuglijke dag te herinneren, is er op zijn verjaardag gisteren een trailer gelost van de documentaire die binnenkort uitkomt over de acteur die amper 28 werd. In "I am Heath Ledger" vertellen vrienden, familie en collega's over Heath en één ding is zeker: negen jaar na zijn dood wordt hij nog altijd vreselijk hard gemist.

Dankzij de medewerking van de familie konden de makers van de documentaire gebruikmaken van nooit eerder vertoonde fragmenten die veelal zelf door Heath Ledger werden gefilmd. In het dagelijks leven was de acteur altijd te zien met een camera in de hand en vaak zichzelf aan het filmen, zo zegt ook vriendin Christina Cauchi over hem: "Er waren altijd camera's rond hem; een videocamera, een polaroid of een filmcamera. Dat is de enige manier waarop ik aan hem denk."

Filmfestival

De documentaire werd geregisseerd door Derik Murray. Hij maakte nog "I am-documentaires" over onder andere Bruce Lee en JFK Jr. De docu gaat op 23 april in première op het Tribeca Film Festival. Daarna is televisiezender Spike van plan de docu naar het kleine scherm te brengen. Het is nog onduidelijk of de documentaire ook bij ons te zien zal zijn, maar er is ook sprake van een DVD-release. Wij kunnen niet wachten om een andere kant van Heath te leren kennen.

 

Lees meer