Moedig meisje werd jarenlang gepest en helpt nu anderen via haar Facebookpagina

Pesten komt jammer genoeg nog altijd heel veel voor, zeker op school bij jongeren. Een nu 18-jarig meisje, dat anoniem wil blijven, was ook jarenlang het slachtoffer van zware pesterijen en probeert nu anderen te helpen. Daarvoor heeft ze drie jaar geleden de Facebookpagina 'Pesten is NOOIT oké' opgericht. Ondertussen zijn ze al met zes moedige beheerders die hun negatieve ervaringen willen gebruiken om anderen te helpen.

"Ik ben voor het eerst gepest in het eerste leerjaar. Niemand accepteerde mij en ik werd geslagen, uitgescholden en beledigd", legt de oprichtster uit aan newsmonkey. Drie jaar later trok ze naar een andere school, waar het even beter ging.

Maar in het middelbaar begon alles opnieuw. "Toen werd ik niet alleen meer geslagen en uitgescholden, maar ook vaak bedreigd via het internet", doet ze moedig haar verhaal. Hulp krijgen was moeilijk en daarom besloot ze in 2014 de Facebookpagina Pesten is NOOIT oké op te richten.

"Wij zijn er altijd voor hen"

"Ik hoop zo mensen die gepest worden te helpen. Bij ons kunnen ze hun verhaal vertellen en ze weten dat wij er altijd zullen zijn voor hen", legt ze uit. "We proberen ook hun vragen te beantwoorden als ze die hebben."

Dat er nood is aan zo'n aanspreekpunt blijkt uit het grote succes van de pagina. Die heeft ondertussen al bijna 15.000 likes en wordt beheerd door zes jongens en meisjes tussen de 15 en 20 jaar die allemaal zelf ooit het slachtoffer zijn geweest van pesterijen. Ondertussen is er ook een telefoonnummer (0479/173.92.31) en een Instagramaccount.

Lees meer