Brian Johnson van AC/DC gaat op de koffie bij onder andere Pink Floyd, Led Zeppelin en Metallica in zijn nieuwe tv-serie

Rockers, spring maar een gat in de lucht want AC/DC-zanger Brian Johnson krijgt een eigen tv-reeks! Elke aflevering komt er een levende legende over de vloer waaronder Sting, Robert Plant van Led Zeppelin, Nick Mason van Pink Floyd en Lars Ulrich van Metallica. De serie zal vooral inzoomen op het travel-aspect van de ‘rock and roll lifestyle’. Eerste aflevering: 28 april.

De Britse tv-zender Sky Arts lanceert op 28 april een nieuwe serie: Brian Johnson's Life On the Road. Dat heeft muziekwebsite Team Rock bekendgemaakt. Er schuilt blijkbaar een stukje Tom Waes in de ouwe rocker van AC/DC want met zijn nieuwe tv-reeks wil hij de kijker een “exclusieve kijk” geven “op één aspect van the rock and roll lifestyle: live performance, toeren, en on the road zijn”.

Legend meets legend

Johnson zal elke aflevering een andere artiest interviewen. En daar zitten écht levende legendes tussen. Zo is zijn eerste gast niemand minder dan zanger Roger Daltrey van The Who. Op zijn agenda staan ook Lars Ulrich (Metallica), Sting, Robert Plant (Led Zeppelin), Nick Mason (Pink Floyd) en Joe Elliott (Def Leppard).

Op radiozender Planet Rock heeft Elliot verteld dat Brian Johnson speciaal naar Dublin gevlogen was om hem te interviewen. “Ik was vereerd toen ik uitgenodigd werd, want de gastenlijst van zijn show is echt buitengewoon,” zei Elliot. “We hebben ongeveer 8 uur door weer en wind zitten filmen in de buurt van de Temple Bar in Dublin. Brian heeft zelfs van mijn eigen Louder beer geproefd”.

Van rockster naar journalist

Het is niet de eerste keer dat Brian Johnson in de rol van interviewer kruipt. Vorig jaar presenteerde hij nog radioshow The Producers waarbij hij legendarisch studiopersoneel aan de tand voelde.

Daarvoor moest Brian Johnson met pijn in het hart stoppen bij AC/DC. De zanger kampte met ernstige gehoorproblemen. Als hij verder zou optreden, riskeerde hij volledig doof te worden.

Toch gaf AC/DC in mei 2016 nog een optreden op de wei van Rock Werchter met Guns N'Roses-zanger Axl Rose aan het roer. En je kan van Rose zeggen dat hij een aansteller en ruziestoker is, maar dat optreden was een staaltje explosieve classic rock om u tegen te zeggen.

En AC/DC?

AC/DC staat voorlopig on hold. Wel gaf Johnson onlangs aan dat zijn oren er beter aan toe zijn. Maar het is niet zeker of de band ooit nog zal optreden want bassist Cliff Williams stapte na de laatste toer uit de groep. Hij wilde meer tijd voor zichzelf hebben.

Ook slaggitarist Malcolm Young deed sinds 2014 al niet meer mee omdat hij Alzheimer heeft. Hij werd twee jaar lang vervangen door zijn neefje Stevie Young. Maar gitarist en bandleider Angus Young wil zijn pensioen zo lang mogelijk uitstellen.

Lees meer