Wat doe je als je geen lief vindt? Zelf één maken

Soms is het echt moeilijk om een perfecte partner te vinden. Een zoektocht naar liefde kan lang duren, vooral in China waar mannen met 30 miljoen talrijker zijn dan vrouwen. Daarom gaf Zheng Jiajia zijn hoop op en bouwde hij een robot om mee te trouwen. 

De 31-jarige ingenieur uit China ontwikkelde vorig jaar zijn robot en haar naam is Yingying. Yingying herkent beelden, kan enkele woorden lezen en uitspreken.

Ceremonie

Het koppel trouwde vrijdag op een traditionele ceremonie. De ceremonie was niet juridisch bindend maar dat maakte Zheng niet uit. Hij nodigde zijn moeder en vrienden uit om zijn huwelijk te vieren. Zijn familie accepteerde dit eerst niet maar uiteindelijk hebben ze hem zijn gang laten gaan. De bruid droeg een zwarte jurk met een rode sjaal over haar hoofd, zoals het hoort bij een Chinees huwelijk.

In elke relatie moet je leren van mekaar en samen groeien. Zheng wil natuurlijk zijn aanstaande nog wat aanleren en regelmatig upgraden. Het is de bedoeling dat Yingying beweegt, wandelt en zelf het huishouden gaat doen.

Levenspartner én zakenpartner

Zheng heeft het bedrijf Brain Of Things opgericht met Yingying als woordvoerster. Hij wou geen risico nemen en er zeker van zijn dat het bedrijf in zijn handen blijft.

Dat is dan ware liefde ... Of een publiciteitsstunt.

Lees meer