Bart Peeters en K3 zingen samen bij kankerpatiëntjes, en het resultaat is uiteraard geniaal

Als Bart Peeters ergens komt, dan zit de sfeer er altijd in. Zelfs op de kinderkankerafdeling van het UZ Gent. Hij nam K3 mee om even een glimlach op het gezicht van de kindjes te toveren. En dat lukte, want met Bart op gitaar kregen ze een heel speciale versie van enkele K3-hits te horen. Als het van ons afhangt mag Bart Peeters deze zomer met K3 gaan toeren.

Het is vanavond de laatste keer dat Bart Peeters de gastheer mag spelen in het programma Bart & Gasten. De uitzending staat in het teken van Iedereen tegen kanker, en daarvoor had hij iets speciaals in petto. Bart is samen met de meisjes van K3 naar de kinderonco van het UZ Gent gegaan om de patiëntjes te verrassen. "Optreden voor kinderen die vechten tegen kanker is een heel intense ervaring", zegt Bart. "Op zo’n dag raak je doordrongen van respect voor de kinderen, hun ouders, broers, zussen en de begeleiders."

Hij was er al eens met Joost Zweegers geweest om verzoeknummers te spelen, en de kindjes vroegen uiteraard vaak om liedjes van K3. Dus kwam hij op het idee om de echte K3 eens mee te nemen. Marthe, Hanne en Klaasje hebben niet lang getwijfeld. "Natuurlijk wilden we er samen met Bart voor zorgen dat de kinderen even alles konden vergeten en gewoon samen zalig liedjes zingen. Het was een intense dag met veel emotie, maar we hebben vooral veel lachende gezichten gezien."

Bart & Gasten - vanavond om 22u05 op Eén

Lees meer