Benieuwd hoe de wereld eruit ziet in 2050? Bekijk het hier         

De toekomst beelden we ons altijd futuristisch in. Earth 2050  bracht die beelden in een systeem en het is echt leuk om te zien. Je kan heel de wereld afgaan om te zien hoe het daar aan toe gaat in 2030, 2040 en 2050. 

Kaspersky Lab ontwikkelde de interactieve kaart Earth 2050, en toont onze wereld in drie decennia van nu. Gebruikers van de interactieve kaart kunnen verschillende steden bezoeken. Bij elke stad staat ook een reden waarom de stad er zo uitziet. De kaart ziet eruit als Google Streetview, maar met glanzende straten. Experten van Kaspersky, futurologen en willekeurige bezoekers maakten de voorspellingen.

Reclame in een droom

De voorspellingen variëren sterk. Bij elke voorspelling kan je stemmen of die wel klopt of niet.

Volgens Earth 2050 bestaan er wc's die ontlastingen van een mens analyseren. De wc alarmeert wanneer het dringend tijd is om naar de dokter te gaan. Studenten moeten niet meer naar school volgens de voorspelling. Leerkrachten worden in 2050 vervangen door hologrammen en studenten kunnen zelf kiezen wanneer ze de leerkracht aan- en afzetten. Als je dacht dat reclame maken nu al te ver gaat, dan zit je ernaast. In 2050 kunnen bedrijven zelfs reclame projecteren in je droom. Of je het kan doorspoelen is één van de mysteries waarop we moeten wachten.

Daarnaast zijn er ook enkele zaken die logischer klinken. Op de kaart zie je Daka in 2050, een stad die het niet redde omdat het zeeniveau is gestegen.

Brussel

Van onze hoofdstad zijn er nog geen beelden maar is er wel een voorspelling. Voorlopig gaan 25 mensen akkoord met de voorspelling. Volgens Earth 2050 probeert men in Brussel nog steeds het illegale immigranten-probleem op te lossen. In deze fictieve toekomst plant de overheid een chip in alle legale inwoners en neemt criminaliteit af.

Lees meer