West-Vlaamse girl power in Peking Express: "Ik denk dat die mensen soms bang van ons waren"

Zondag start op Q2 een nieuw seizoen van Peking Express. Wij stellen de Vlaamse duo's aan jullie voor, of we laten dat eigenlijk door hen zelf doen. Ann-Sophie en Laura bijten de spits af. Twee West-Vlaamse meisjes die allebei actief zijn als politie-inspecteur. En wees maar zeker dat ze willen winnen. "Ik denk dat die mensen  soms bang van ons waren."

 

Twee meisjes die zeker een indruk gaan achterlaten. Ann-Sophie (25) wacht al jaren op de comeback van Peking Express. "Ik heb altijd gezegd dat ik me zou inschrijven als het terugkeert op televisie. Dit is echt een droom die uitkomt." Laura (27) keek er vroeger niet naar, maar sprong ook vol overtuiging mee in het avontuur dat hen naar Vietnam, Laos en Cambodja bracht.

Puppy face

Ervaring met liften hadden ze nog niet, maar dat is geen vereiste om het goed te doen in het programma. De situatie is er immers helemaal anders dan hier in Europa. En het was natuurlijk geen plezierreisje. "Ik denk dat die mensen soms bang van ons waren", zegt Laura. "Je vraagt hen dan ook in de heat of the moment om mee te rijden. Je hebt stress, je bent opgejaagd, je hebt niet gegeten."

Ann-Sophie en Laura ontwikkelden wel een rolverdeling om auto's te doen stoppen. Terwijl Laura de eerste stap zetten en met de chauffeurs communiceerde, haalde Ann-Sophie haar puppy face boven om hen te overtuigen. De twee West-Vlaamse agentes zullen doorheen het programma zeker een ijzersterk team blijken. En vooral goede vriendinnen, en dat is het belangrijkste om het avontuur tot een goed einde te brengen.

MORGEN: Buffalo-fans Brecht & Cedric

Lees meer