Twee Buffalo's in Peking Express: "Als we een slaapplaats vonden, dan was dat nooit in een bed"

Ook vandaag stellen we weer een duo uit Peking Express aan je voor. Brecht en Cedric zijn al tien jaar goede vrienden, en ze gaan ook samen op reis. Dat moet hen een streepje voor geven wanneer ze onder tijdsdruk moeten liften. Het moeilijkste aan de wedstrijd was voor hen niet een autorit versieren, maar wel een slaapplaats.

 

Liften zou in Vietnam een stuk gemakkelijker zijn dan hier, maar hoe gastvrij ze ook zijn, niemand neemt twee onbekende buitenlanders zomaar in huis voor een overnachting. Dat was voor Brecht en Cedric het grootste probleem toen ze 's avonds bezweet, vuil, moe en hongerig een plekje zochten om te slapen. "Als we dan eens een slaapplaats vonden, was dat nooit in een bed. We lagen dan in ergens in een hokje apart."

Voor auto springen

Toch ga je deze twee nooit horen klagen. Wat ons betreft zijn ze langs Vlaamse kant favoriet om Peking Express te winnen. Ze kennen elkaar al tien jaar, en ze doen zowat alles samen. Ook voetballen, en allebei zijn ze dan ook fan van de Buffalo's.

Ze hebben wel wat ervaring met liften in een wedstrijd, maar nu moeten ze echt wel voor de overwinning gaan. Wie als laatste aankomt op het einde van een etappe, moet naar huis vertrekken, tenzij de nieuwe zwarte envelop redding brengt. Hun methode om te liften is duidelijk: gewoon zichzelf voor een auto smijten zodat de chauffeur wel moet stoppen. Vaak is het een kwestie van vertrouwen winnen.

MORGEN: Margaux & Steff

Peking Express - morgen om 20u30 op Q2

Lees meer