Zo verwelkomt Snoop Dogg raplegende Tupac in de Rock and Roll Hall of Fame

Snoop Dogg heeft gisteravond hulde gebracht aan Tupac met een ontroerende speech en een spetterend optreden. De overleden rapper werd ingehuldigd in de Rock and Roll Hall of Fame. Ook T.I., Alicia Keys, en Treach waren van de partij. Tupac werd in 1996 doodgeschoten. Het is nog steeds niet geweten wie de dader is.

In zijn speech wijst Snoop Dogg erop dat Tupac niet enkel een “superhero” was, maar ook een goed mens: “Tupac was only good en dat heeft hij in zijn muziek omgezet, zoals niemand hem dat voordeed.

Bekijk hier de volledige speech:

 

En dan volgen de optredens:

 

"We appreciëren dat zij het appreciëren"

Voor zijn speech zei Snoop Dogg nog in muziektijdschrift Rolling Stone dat hij blij is met het groeiend aantal rappers in de Hall of Fame: “De Hall of Fame is echt gegroeid. Wij appreciëren dat zij appreciëren wat we doen. En hopelijk komen we hier vaker, want veel grootheden uit de hiphop verdienen het om hier te staan.”

2Pac & Snoop go way back

Tupac nam in de 90’s samen met Snoop Dogg de track 2 of Amerikaz Most Wanted op. In 2012 was een rappend hologram van Tupac te horen op het Amerikaanse festival Coachella. Het rapte toen ook samen met Snoop Dogg het nummer 2 Of Amerikaz Most Wanted.

Lees meer