Je kan momenteel een Engels huis van een miljoen winnen voor geen drie euro

De huizenprijzen stijgen, ook in het Verenigd Koninkrijk, maar voor één keer kan je echt wel een slag slaan. Met een loterijticketje van geen drie euro kan je namelijk een huis winnen van bijna een miljoen euro. De reden? Het is zo duur dat het gewoon niet verkocht geraakt.

Bekijk het als een soort loterij: voor een dikke twee euro, 2 pond, krijg je een kans op honderdduizend om een huis te winnen dat net gerenoveerd is en geschat wordt op een klein miljoen euro. Da's exact het spel dat de huidige eigenaar van Mellor Mansion, Dunstan Low, organiseert. Hij is het huis al een paar jaar aan het verbouwen en deed er meer dan honderdduizend euro kosten aan.

"Maar het is een historisch beschermd pand in Lancashire", zegt hij aan Manchester Evening News. Daarbij is het ook nog eens zo gigantisch dat veel mensen het onderhoud nauwelijks zien zitten. Voor Dunstan zelf is het huis te duur geworden, de hypotheek van 2.300 euro per maand helpt ook al niet. Dus wil hij het weg doen voor een prijsje. Dat mag je letterlijk nemen: voor een ticketje van twee pond mag je meedoen aan de loterij.

Uit die pot met mensen (ondertussen toch al een pak volk, Low heeft al 200.000 pond opgehaald) wordt één gelukkige winnaar geprikt. Die mag met het onderstaande huis gaan lopen. Echt wel lucky, dat.

  • Je eigen McMansion? Waarom niet

© North News/Screenshot

Zes slaapkamers, da's genoeg voor iedereen

© North News/Screenshot

Alles is opnieuw ingericht zoals toen het huis pas gebouwd was

© North News /Screenshot

Al heb je in de keuken alle modern comfort

© North News

En voor twee pond, kan je niet sukkelen, denken wij dan

© North News