Detective denkt dat Maddie McCann nog leeft en in Portugal woont bij haar ontvoerders

Er zijn weinig ontvoeringen die zo uitgebreid in de media zijn besproken als die van Madeleine 'Maddie' McCann, maar de zaak is nog altijd niet opgelost. Een detective die zich lang met de zaak heeft beziggehouden vermoedt dat het meisje nog altijd in Algarve is en gewoon bij haar ontvoerder woont.

In mei is het tien jaar geleden dat de Britse Maddie McCann verdween in Portugal, in de Algarve. Ze was toen bijna 4 jaar oud en heel de wereld leek mee te zoeken naar haar. Toch is er tot nu nog altijd geen spoor van het meisje.

De detective Dave Edgar denkt te weten hoe dat komt. Volgens hem is de kans groot dat Maddie ergens afgelegen woont dicht bij de plaats waar ze ontvoerd is. Hij werkte als detective zelf drie jaar aan de zaak en liet de politie toen enkele afgelegen huizen doorzoeken, maar dat was zonder resultaat.

"Er zijn ontelbare afgelegen huizen in de Algarve waar Maddie zou kunnen wonen", zegt hij aan de Sunday Express. Hij gaat ervan uit dat het meisje zelf niet op de hoogte is dat ze ooit ontvoerd is.

Lees meer