Voel de liefde van het teddybeertje dat je terug knuffelt

Knuffelen kan deugd doen. Vooral kinderen hebben hier veel nood aan. Helaas moeten ouders vaak hun kinderen alleen laten voor een lange tijd. Maar Parihug's Pari brengt daar verandering in want het zet echte knuffels om in digitale knuffels die je kan voelen. 

Pari is een knuffelbeer die terug knuffelt. De 20-jarige elektrotechnicus Xyla Foxlin ontwikkelde Pari om ouders die op reis zijn of vastzitten op het werk toch dichter bij hun kinderen te brengen.

Eén set bestaat uit twee knuffelberen die digitaal verbonden zijn met elkaar. Wanneer een beertje wordt geknuffeld, dan voelt het ander beertje het. Het ander beertje begint te trillen en eens je die vastneemt, grijpt het je ook vast. Zo weet je dat je kind een knuffel heeft gestuurd en dan kan je de knuffel beantwoorden met een even liefdevolle greep. Om tijdens een vergadering of zakenreisje geen beertje te liggen knuffel, werd ook een applicatie ontwikkeld voor Pari. De ouders kunnen dan via een smartphone een knuffel verzenden, maar het kindje ontvangt de trillingen via Pari. Op deze manier blijven kinderen verbonden met de ouders en kan je de liefde echt voelen door een realistische knuffel.

Xyla beziet de Parihu's Pari als een project om mensen dichter bij mekaar te brengen. Een knuffel voelen is volgens haar veel meer waard dan een telefoontje waarin je "Ik hou van jou." zegt. De beertjes worden via Wi-Fi verbonden, wat het mogelijk maakt om overal ter wereld knuffels uit te sturen naar huis.

Hartslag

Het is de bedoeling dat de beertjes ook uw hartslag gaan nabootsen. De hartslag zou dan afkomstig zijn van een draagbaar apparaat zoals een Apple Watch of Fitbit. Als je zo'n apparaat niet bezit, dan leidt Pari je hartslag af van je leeftijd en geslacht. Zo worden de knuffels nog realistischer.

Pari is niet alleen schattig maar ook zeer functioneel. Het ontwerp is zeer ergonomisch en past perfect in je armen. De kleine beentjes hangen net onder je arm en de langwerpige kop past tussen je hoofd en schouders. Zelfs zonder de ingebouwde vibratie wil je Pari vastpakken.

Handig beestje

De Pari-applicatie geeft je ook een melding als je kindje met het beertje is aan het spelen. Op die manier weet je wanneer hét moment er is om je knuffel te sturen naar je kindje. Daarnaast kan je de buitenkant van het beertje in de was steken. Pari werkt op AA-batterijen en levert maandenlang knuffels.

Lees meer