Autofabrikant Ford komt met een idee dat miljoenen ouders zal doen dromen, en dat mag je letterlijk nemen

Kinderen slapen nu eenmaal makkelijker in een auto. En autofabrikant Ford speelt daar nu geniaal op in. Zij komen met de Max Motor Dreams, een wieg die een autorit 'simuleert'. Voor het baby'tje is het net alsof 'ie in een auto zit. Miljoenen ouders kunnen (letterlijk) beginnen dromen.

Als je baby niet slaapt, maak er dan een autoritje mee. Een raad die ervaren ouders meegeven aan nieuwbakken ouders met slaapgebrek omdat hun kleintje nu eenmaal niet makkelijk in slaap raakt. En hoewel Ford het waarschijnlijk niet erg vindt om mensen vaker in de auto te krijgen, komen ze nu met een geniaal idee dat dat net zal tegengaan. Door Ford zal je nu namelijk niet meer in je auto moeten stappen, want hun nieuwe wieg doet het voor jou.

Raar, maar doeltreffend

De wieg zal zowel met licht, geluid als beweging alle karakteristieken van een autorit gaan simuleren. Het is zelfs mogelijk voor ouders om zelf geluiden op te nemen met hun smartphone om nog gedetailleerder hun gewoonlijke trip te gaan nabootsen. Zo voelt alles helemaal vertrouwd aan voor de baby. Een rare wieg, maar wie twijfelt er aan de doeltreffendheid? Juist ja, niemand.

Voor je je naar de dichtstbijzijnde Ford-verdeler rept, toch nog even vermelden dat de Max Motor Dreams nog niet te koop is. En misschien zal hij dat ook helemaal nooit worden. Want Ford heeft nog niet aangekondigd of het de wieg ook echt gaat commercialiseren, aangezien het eigenlijk maar om een eenmalige test ging. Al denken ze er bij Ford omwille van de vele positieve reacties wel over na.

Bereid je dus maar voor om nog een tijdje de wieg heen en weer te duwen of ook echt in de auto te stappen met je kleintje.

Nog niet overtuigd van de Max Motor Dreams? Dan moet je zeker de video van Ford bekijken:

 

Lees meer