Echtgenoot van lerares schiet z'n vrouw en een leerling dood in lagere school in San Bernardino

Bij de schietpartij in een Californische lagere school zijn drie dodelijke slachtoffers gevallen. De dader was de echtgenoot van een lerares. Hij vermoordde zijn vervreemde vrouw en maakte daarbij ook een slachtoffer onder de kinderen. Daarna pleegde hij zelfmoord. Nog een ander kind is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De schietpartij gebeurde rond 10u30 lokale tijd. De schutter is de 53-jarige Cedric Anderson. Hij raakte de school binnen als bezoeker en hield z'n wapen verborgen tot hij in een klaslokaal het vuur opende. Daar waren zijn echtgenote Karen Elaine Smith en vijftien kinderen aanwezig. Hij richtte op z'n vrouw die de schoten niet overleefde, maar trof daarbij ook twee kinderen die achter haar stonden. Eén van hen is inmiddels overleden.

Een ander kind ligt in het ziekenhuis, maar zou niet meer in levensgevaar zijn. De dader heeft meteen zelfmoord gepleegd, waardoor het gevaar voor de andere leerlingen direct geweken was. Zo'n 600 kinderen werden geëvacueerd en met bussen naar een nabijgelegen school gebracht. Daar konden hun ouders hen oppikken.

San Bernardino is ook de stad waar twee jaar geleden een terroristische aanslag werd gepleegd. Bij een schietpartij in een zorgcentrum voor mensen met een verstandelijke handicap kwamen toen 14 mensen om het leven.

Lees meer