Zwartparkeerders, met dit trucje zal je niet meer wegraken!

Je zuurverdiende centjes afgeven om even je auto ergens te zetten? Neen bedankt, ik glip wel even mee buiten onder de slagboom. Nu niet meer! Belgische uitbaters van parkeergarages hebben hebben besloten om de zogenaamde 'treintjesrijders' met enkele sluitende maatregelen te beletten in hun frauduleus parkeergedrag.

Dit is hoe het werkte: je beslist dat je geen zin hebt om te betalen, je roept de hulp in van een andere medeplichtige chauffeur die wel betaalt, je sluit zo nauw aan bij je medeplichtige als de door de slagboom passeert zodat de sensor denkt dat er een lang voertuig passeert, je rijdt weg en houdt je geld.

De Maatregelen

Maar dat is nu verleden tijd want zowel Apcoa Parking, Q-park als Brussels airport hebben op ingenieuze wijze het treintjesrijden onmogelijk gemaakt. Q-park heeft nu, op plaatsen waar treinjesrijden veel voorkomt, een verkeersdrempel geplaatst vlak voor de slagboom. Dat maakt het snel optrekken moeilijker. Bij Brussels airport moet de bestuurder nu voorbij twee slagbomen.

Een andere maatregel is een systeem met nummerplaatherkenning invoeren waarbij de frauderende chauffeur op een zwarte lijst belandt en een boete riskeert als hij nog eens in de parking komt. Ook zullen sommige uitbaters ervoor zorgen dat hun slagbomen net voor een scherpe bocht staan, wat het snel optrekken verhindert.

Lees meer