Ziekteverzekering voor huisdieren zijn hot! Zou jij het overwegen?

Tegenwoordig kunnen we zowat alles laten verzekeren, en vele Vlamingen doen dat ook: hospitalisatie, wagen, brand, schuldsaldo, tanden, ... Het assortiment verzekeringen is oneindig. En werd onlangs zelfs uitgebreid met een huisdierenverzekering. Zou jij het overwegen als je de ins en outs kent? 

Een ziek huisdiertje is nooit fijn. Enerzijds omdat je medelijden hebt met je klein vriendje, anderzijds kan de rekening bij de dierenarts duurder zijn dan verwacht. Verzekeraars pikten dit op en bieden dierenverzekeringen aan om je kosten meer draagbaar te maken. Heeft je trouwe viervoeter een operatie nodig? Dan kan de dierenverzekering tot 90% terugbetalen.

Tarieven

Happy Best Friends is één van de verzekeraars die zo'n verzekering aanbiedt. Volgens hen hangt de verzekering af van de gekozen formule, van het ras van je huisdier, van zijn leeftijd en van zijn gezondheidstoestand. Voor een basisdekking kan je rekenen op € 10 - € 20 per maand. Voor extra opties kunnen de prijzen veel hoger liggen. Verschillende verzekeringsmaatschappijen kunnen online jouw persoonlijke offerte berekenen.

Hieronder vind je de formules die worden voorgesteld:

© Corona Direct

Bij SantéVet kan je ook zo'n verzekering aanvragen. Wij hebben een offerte gevraagd voor ons fictief huisdiertje Mr Monkey, een 4-jarige golden retriever.

Dit zijn de voorstellen van de verzekering:

© SantéVet

Dierenarts Fiers Damien is van mening dat zo'n verzekering handig kan zijn: "Een huisdierenverzekering kan goed helpen als de kosten van je huisdier hoog oplopen. Maar de prijs die je voor zo'n verzekering betaalt, is niet weinig en dat schrikt mensen af." Volgens de dierenarts is de verzekering nog niet populair bij ons en kent zijn praktijk nog maar één huisdiertje die zo'n verzekering heeft.

Vergrijzing

Onze trouwe viervoeters blijven langer bij ons in huis want hun gemiddelde leeftijd stijgt. Goed nieuws want katten worden gemiddeld 11 tot 16 jaar. Een decennia geleden werden ze gemiddeld maar 9 tot 13 jaar. Een hond werd gemiddeld 9 jaar maar springt nu naar 11 jaar. Dat ze langer leven komt door meerdere factoren. Ze krijgen aangepaste diëten, een betere verzorging en medicatie. Misschien krijgen de viervoeters vanaf nu ook sneller een behandeling want het wordt tóch terugbetaald?

Lees meer