Eén speler gewond bij drie explosies voor spelersbus Borussia Dortmund net voor Champions League

Er zijn drie explosies gebeurd voor de spelersbus van de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund. Speler Marc Bartra is gewond geraakt. Vanavond ging normaal de Champions League-wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Monaco door. De match wordt uitgesteld tot morgenavond. Momenteel onderzoekt de politie de zaak.

Volgens de Duitse krant Bild is verdediger Marc Bartra gewond. Hij zou overgebracht zijn naar het ziekenhuis. De voetbalclub wenst hem veel beterschap via Twitter.

Het incident gebeurde op 10 kilometer van het stadium van Dortmund. Volgens de eerste berichten werden er explosieven voor de spelersbus gesmeten. De Duitse krant Die Welt heeft het over drie explosies.

“Er is een explosie geweest op de spelersbus bij het spelershotel,” luidt een bericht op de website van Borussia Dortmund. “De bus werd op twee plaatsen beschadigd. Eén persoon is overgebracht naar het ziekenhuis.” De gewonde zou speler Marc Bartra zijn.

Volgens Borussia Dortmund is alles rustig in de buurt van het stadion. De voetbalclub roept iedereen op om rustig te blijven. Vanavond zou normaal de Champions League-wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Monaco doorgaan.

Match uitgesteld naar morgenavond

Aan de supporters in het stadion werd meegedeeld dat de match wordt uitgesteld naar morgen om 18.45 uur. De politie onderzoekt de zaak verder.

Berichtgeving over het incident:

De eerste beelden:

© Getty

© Getty

De supporters van Monaco zijn solidair en scanderen "Dortmund Dortmund":

De politie is massaal ter plaatse: