NASA kondigt persconferentie aan met belangrijk nieuws over zoektocht naar buitenaards leven

Ruimtevaart is hip want tegenwoordig komt NASA bijna iedere week met een grote ontdekking. Ook donderdagavond om 20 uur staat er een persconferentie gepland. Daar zou gesproken worden over ontdekkingen in verband met zogenaamde oceaanwerelden in ons zonnestelsel, iets wat belangrijk kan zijn in de zoektocht naar eventueel buitenaards leven.

Het grootste ruimtenieuws van het jaar tot nu toe was ongetwijfeld de ontdekking van de zeven planeten rond de ster Trappist, waar mogelijk leven mogelijk is. Maar ook in ons eigen zonnestelsel zoekt NASA nog altijd naar leven en dat doet het niet enkel meer op Mars, maar ook op zogenaamde 'oceaanwerelden'.

De bekendste 'oceaanwereld' is de aarde, maar er zijn in ons zonnestelsel nog enkele hemellichamen met oceanen en daarover zou de persconferentie van NASA gaan. De voorgestelde bevindingen komen er namelijk met behulp van Cassini.

Buitenaards wezen

Dat ruimteschip cirkelt al sinds 2004 rond Saturnus en onderzoekt daar onder andere de manen Titan en Enceladus. Er is bekend dat Titan een oceanen heeft met methaan en Enceladus met zoutwater.

Hoewel de ontdekking belangrijk kan zijn, lijkt de kans onbestaande dat NASA buitenaards wezen heeft ontdekt. Indien er echt leven is in ons zonnestelsel buiten de aarde, lijkt dat maar na 2020 te zullen ontdekt worden. Dan vertrekt er namelijk een ruimteschip richting Europa, een maan van Jupiter die qua samenstelling op onze aarde zou trekken.

Lees meer