Gratis te adopteren: een stukje van planeet aarde

NASA viert op 22 april Earth Day, maar doet dat niet met een gebruikelijk stukje taart. In de plaats kan je nu een stukje van onze aarde adopteren ... en het kost je zelfs niets!

NASA, het Amerikaans agentschap van ruimtevaart, biedt via de website "Adopt the Planet" onze aarde in stukjes aan. Eén van de stukjes aarde kan van jou worden en het enige dat je daarvoor moet doen is je naam intypen op de website. Je krijgt dan automatisch een stukje van onze wereldbol toegewezen.

Door het uitdelen van stukjes van onze planeet wil NASA Earth Day in de kijker zetten. Deze jaarlijkse "feestdag" wil mensen laten nadenken over hun consumentengedrag en de invloed hiervan op onze aarde.

Crazy Planet Lady

Eenmaal je een stukje van onze planeet hebt geadopteerd, kan je jouw stukje beter leren kennen. Je krijgt data via de satellieten van NASA: wolkenhoogte, temperatuur van het zeewater, vochtigheid in de lucht, ...

Via Worldview kan je jouw stukje van dichterbij gaan bekijken en krijg je opnieuw een heleboel data erbovenop. Je kan foto's nemen en delen op sociale media, prints maken van jouw persoonlijk stukje aarde, ... net zoals elke ouder doet natuurlijk. Voor de singles onder ons: je wordt een beetje Crazy Planet Lady in plaats van een Crazy Cat Lady.

Laatste stukjes

Er zijn nog zo'n 64.000 locaties die wachten op adoptie. Waar zit jij nog op te wachten?

Lees meer