Nintendo komt met nieuws over games voor de Switch. Maar echt achterover vallen we er niet van

Nintendo heeft een livestream gedaan over toekomstige games voor de Switch en een aantal nieuwe accessoires voor de console die bij ons nog steeds amper te vinden is. Van die aangekondigde games vallen we niet echt achterover.

Dat Mario Kart 8 komt op 28 april wisten we al. De populaire Microsoft-game Minecraft komt op 11 mei naar de Nintendo Switch.

In de Switch-versie van het spel kunnen maximaal acht gebruikers online met elkaar spelen, en is het mogelijk om in split-screen met zijn vieren de blokkenwereld te delen.

Mensen die het spel voor de Switch kopen, krijgen een pakket dat het mogelijk maakt om klassieke Super Mario-personages in de Minecraft-wereld te plaatsen.

De boksgame ARMS verschijnt op 16 juni. De verfshooter Splatoon 2 op 21 juli. In de game zal een nieuwe co-op-modus worden toegevoegd, waarin maximaal vier spelers het kunnen opnemen tegen computergestuurde vijanden.

Er komen dit jaar ook nog twee nieuwe Sonic-games voor de Switch: de 2D-platformer Sonic Mania (zomer) en de nieuwe 3D-variant Sonic Forces.

Payday 2 is gepland voor het najaar. Rayman Legends: Definitive Edition ook. Verder een hoop dingen waar we ons van afvragen wie daar zit op te wachten. Zoals een versie van Monopoly, Puyo Puyo Tetris en Namco Museum, een verzameling van heel oude klassiekers.

Ook al heel oud: NEOGEO Masterpieces zoals Samurai Showdown IV, Fatal Fury en King Of Fighters '99.

Over de release-datum van de nieuwe Mario-game geen woord, al zou die er nog voor het eind van het jaar moeten zijn.

Batterypacks en standalone dock

Nintendo kondigde tijdens de livestream verder een batterypack voor de Joy-Con-controllers van de Switch aan. Het accessoire kan aan de achterkant van de Joy-Cons worden bevestigd en gebruikt AA-batterijen. Ze zijn vanaf 16 juni te koop. We hebben een vermoeden dat die batterypacks voor extra grip op de kleine controllers kunnen zorgen, wat echt wel meegenomen is.

De Joy-Cons komen op 16 juni ook in een extra kleurtje: neon geel. Plus op die datum zal je ook een standalone dock kunnen kopen, zodat je als je speelt op meerdere tv’s in huis, je niet telkens ook die moet afkoppelen en vervangen.

Die standalone dock gaat rond de 60 euro kosten, maar, en da’s dan zonder de adapter die je ervoor nodig hebt, die je apart moet kopen en rond de 30 euro kost.

"Binnenkort"

De Nintendo Switch is sinds 3 maart verkrijgbaar in België, althans voor de gelukkige gamers die op tijd een pre-order hebben geplaatst of er bij toeval één hebben gevonden in de winkel. Momenteel is de Nintendo Switch alleen beschikbaar bij de Spaanse divisie van Amazon. Tenzij je exuberante prijzen wil betalen, moet je het bij ons stellen met een “binnenkort weer verkrijgbaar”. Wanneer dat is, lijkt niemand te weten, hoewel iedereen uitgaat van een nieuwe voorraad “vanaf eind april”.

Lees meer