Fantastisch nieuws: dit is de acteur die de jonge Dumbledore mag spelen (en wij zijn fan)

Hét heetste castingnieuws van het jaar: Jude Law zal Dumbledore spelen in de volgende 'Fantastic Beasts And Where To Find Them'. De volgende Harry Potter-spinoff wordt volgend jaar in de zalen verwacht, ook Newt Scamander (Eddie Redmayne) en Grindelwald (Johnny Depp) doen mee. 

De Harry Potter-prequel Fantastic Beasts And Where To Find Them heeft niet alleen een immense set aan fabeldieren te bieden, fans gokten al dat de serie eigenlijk een Harry Potter: Origins-achtige toon zou krijgen. Dat lijkt juist te zijn, want na een verschijning van Grindelwald op het einde van de eerste film, krijgen we nu ook Dumbledore in de tweede film. Jude Law mag de mantel van Dumbledore aandoen, zegt regisseur David Yates aan Pottermore.

"Jude Law is een enorm getalenteerde acteur. Ik bewonder zijn werk al lang en ik kijk ernaar uit om eindelijk met hem samen te werken. Ik ben ervan overtuigd dat we alle eigenschappen van Albus Dumbledore zullen kunnen tonen zoals J.K. Rowling ze heeft omschreven", zegt Yates over Law.

Wij kennen Jude Law vooral als dr. Watson in de meest recente Sherlock Holmes-verfilming en Dicky Greenleaf in The Talented Mr. Ripley. Toch zien we wel waarom de Brit Dumbledore mag spelen: Law speelt wel vaker personages die heel serieus zijn, maar toch een mooie twinkeling in hun ogen hebben. Wij kijken er al naar uit, jullie ook?

Hier is Jude Law nog eens in Alfie

 

Lees meer