Goed nieuws voor diabetici: Apple werkt aan een manier om je suikerwaarden te meten zonder te prikken

Apple zet de laatste jaren zwaar in op applicaties in verband met gezondheid. Daarbij zou het in het geheim ook bezig zijn met het ontwikkelen van iets waar veel mensen met diabetici van dromen. Het ontwikkelt namelijk een systeem om je suikerwaarden te meten zonder jezelf te moeten prikken. Het systeem staat nog niet op punt, maar na vijf jaar onderzoek zou al veel vooruitgang geboekt zijn.

Diabetici die insuline moeten spuiten om hun suikerwaarden op pijl te houden, moeten zich regelmatig met een bloedglucosemeter prikken om die suikerwaarden te weten. Dat zal binnenkort misschien niet meer nodig zijn.

Het is Steve Jobs zelf die indertijd bij Apple het team zou hebben opgestart dat begon met de ontwikkeling van een systeem om via sensoren je suikerspiegel te meten. Ondertussen zouden zo'n 30 mensen bezig zijn op een aparte afdeling en die zouden al vergevorderd zijn.

Concurrentie

Volgens CNBC zijn er recent mensen aangenomen die zich met de reglementering en de vormgeving moeten beginhouden. Apple zou hun uitvinding willen inbouwen in een soort Apple Watch.

Er is trouwens ook concurrentie want ook Google leek enige tijd terug te werken aan een soort pleister die je op je arm moet plakken om je suikerwaarden te meten. Ook de Gentse start-up Indigo werkt aan zo'n systeem en kreeg daarvoor eind vorig seizoen jaar zijn financiering rond.

Lees meer