Dit is de zalig nieuwe versie van een familiefoto

Dankzij de evolutie van 3D-scanners en -printers is het nu mogelijk om jezelf, in het mini, op je kast te plaatsen. Vervang de saaie, klassieke fotokader door een hippe, vernieuwde versie in 3D. Het bedrijf Minimoi is gespecialiseerd in het 3D-scannen en -printen van mensen en huisdieren.

Fotokaders zijn verleden tijd. Sinds de komst van digitale fototoestellen staan al je happiest memories op een harde schijf en niet meer ingekaderd op je kast. Geen mooie vakantiefoto’s die gelukkige herinneringen oproepen in je living. Foto’s van je lief, ouders en familie hangen ook niet meer aan de muur. Een beetje onpersoonlijk, vind je niet? Een mini-3D-versie van hen laten printen zou de oplossing kunnen zijn.

Mini me’s

3D-printers en -scanners bestaan al langer dan vandaag, maar winnen de laatste tijd veel meer aan populariteit omdat ze goedkoper zijn. Doordat iedereen zich tegenwoordig een printer kan aanschaffen, kan je ook zelf heel wat dingen maken. Een halsketting ontwerpen en printen? Geen probleem. Je schoen inscannen en herontwerpen? Ga je gang. Hoewel je al veel zelf kan creëren, zijn er nog een aantal dingen die je nog niet vanuit je woonkamer kan doen. Jezelf scannen en printen bijvoorbeeld.

Minimoi is een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Een volledige bodyscan, met je kleren aan, en even later staat een gedetailleerde miniversie van jezelf voor je neus. Je hebt keuze uit verschillende groottes en of je alleen of met twee gescand wil worden. Zelfs je hond kan erbij.

© Minimoi

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij Minimoi kan je niet zomaar binnenwandelen, je maakt er best op voorhand een afspraak. Zo heb nog genoeg tijd om op je pose te oefenen. Op de dag van de afspraak scannen ze je van kop tot teen. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, duurt dat maar enkele seconden. Vervolgens worden de gescande gegevens omgezet naar een printklare versie en herwerkt waar nodig. Dat post production process kan wel enkele uren duren. Wanneer je virtuele mini me dan volledig klaar is, start de 3D-printer. Een hele nacht lang print die laagje per laagje jouw miniversie. De volgende ochtend werken ze het geheel af en pakken ze je mini me mooi in. Je kan kiezen tussen ontvangen via post of zelf ophalen in de studio.

Voor de kleinste optie, een single portret van 12 centimeter hoog, betaal je 225 euro. Wil je liever met twee op de ‘foto’ en ga je weer voor een 12 centimeter hoge versie, dan betaal je 395 euro. De maximale hoogte die geprint kan worden is 30 centimeter en zal je zo’n 590 euro kosten.

Geloof je het niet? Op de publieksdag van Living Tomorrow op zondag 23 april kan je live zien hoe alles in zijn werk gaat. Scannen, berekenen en printen. Daarnaast kan je ook een rondleiding volgen om te zien welke technische snufjes er nog op komst zijn.

Lees meer