Peuters slapen minder omdat ze overdag te druk bezig zijn met swipen

Je bent niet de enige die verslaafd is aan je smartphone of tablet. Peuters hangen ook elke dag vast aan hun tablet, en dat is niet goed voor hun nachtrust. Uit een Britse studie blijkt dat peuters slechter slapen als ze overdag op een scherm staren. 

Volgens Tim Smith, hoofd van het onderzoeksteam, gaat er per uur dat je kindje op een smartphone of tablet speelt een kwartier slaaptijd af. De peuters slapen niet alleen minder maar het duurt ook langer vooraleer ze in slaap vallen.

Volgens het rapport van Scientific Reports ondervroegen de wetenschappers 715 ouders van kinderen onder de drie jaar. Opmerkelijk is dat zelfs baby's tussen 6 en 11 maanden gemiddeld 9 minuten spelen met tablets. Kinderen tussen 2 en 3 jaar swipen al ongeveer 44 minuten op een scherm.

Beperking

De onderzoekers raden aan om smartphone- en tabletgebruik te beperken bij peuters omdat een goede nachtrust belangrijk is. Het is aangeraden om met je kinderen een uur voor het slapengaan een boek te lezen of een spelletje spelen, maar dan niet op een tablet.

Lees meer